Tahıl Anlaşmasına Düşen Gölge, Buğday Fiyatlarını Vurdu: Yükselişe Geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tahıl Anlaşmasına Düşen Gölge, Buğday Fiyatlarını Vurdu: Yükselişe Geçti

Rusya'nın füze ile Odesa limanına saldırması sonrası buğday fiyatları yeniden yükselişe geçti.

Tarım 25 Tem 2022 11:29 0
Tahıl Anlaşmasına Düşen Gölge, Buğday Fiyatlarını Vurdu: Yükselişe Geçti

Rusya bombaladı tahıl fiyatları fırladı.

Geçen hafta İstanbul'da tarihi bir anlaşmaya imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM öncülüğünde yapılan görüşmeler sonucu Odesa'daki tahılların sevkiyatı için koridor açılacağı , tahılın dünyaya gönderileceği kararlaştırıldı.

Ancak tahıl anlaşmasının üzerinden henüz 24 saat geçmeden Rusya, tahıl sevkiyatının yapılacağı limana füze ile saldırdı. Toplamda 4 füze gönderildi. Bu füzelerden 2'si Ukrayna'nın hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. 2 tanesi ise limanın alt yapı tesislerine isabet etti.

UKRAYNA AÇIKLADI: TAHIL DEPOLARINA BİR ŞEY OLMADI

BSaldırı sonrası Ukrayna'dan bir açıklama geldi ve saldırıda tahıl depolarının zarar görmediğine yer verildi. 

GÖZDAĞI MI?

Uzmanlar, tahıl anlaşmasından saatler sonra tahıl ambarlarının yakınlarına, tahıl sevkiyatının yapılacaği limana yapılan bu saldırıyı Rusya'nın gözdağı olarak yorumladı. Rusya'nın tüm dünyaya, tahıl sevkiyatının kendi ellerinde olduğunu mesajı verdiğini aktardı.

BUĞDAY FİYATLARI FIRLADI

Geçen hafta imzalanan tahıl anlaşmasından sonra ciddi bir düşüşe geçen tahıl fiyatları, Rusya'nın saldırısı sonrası bugün piyasalar açılınca kısa sürede yükselişe geçti.

Gelen son bilgilere göre buğday fiyatları, yeni haftanın ilk gününde yüzde 5 seviyesinde yükseliş gösterdi ve Chicago'da 7.82 dolara kadar yükseldi. 

Rusya'nın saldırısı ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ruslar kesinlikle bu saldırıyla alakalarının olmadığını, konuyu çok yakından ve ayrıntılı bir şekilde incelediklerini bize belirttiler” ifadelerini kullanmıştı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç