Suudi Arabistan, Petrol Fiyatına Zam Yapacak: OPEC+'te Görüşülecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Suudi Arabistan, Petrol Fiyatına Zam Yapacak: OPEC+'te Görüşülecek

Suudi Aramco şirketinin önümüzdeki günlerde petrol fiyatlarına yeni bir zam yapacağı öğrenildi. Bloomberg'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre zammın 5 dolar seviyesinde yapılması bekleniyor.

Taşıt 29 Mart 2022 11:41 0
Suudi Arabistan, Petrol Fiyatına Zam Yapacak: OPEC+'te Görüşülecek

Petrole yeni zam yolda: Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden olan Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarına 5 dolar civarında bir zam uygulayacağı öğrenildi. Pandemi etkisiyle artan maliyetler, savaş ve diğer konular zam nedeni olarak açıklandı.


Bilindiği üzere Aramco, dünyanın en büyük petrol üretim şirketlerinden biri. Son günlerde Çin'de yeniden koronavirüs vakalarının artması, hastalığın Çin'de fazlaca yayılmasına rağmen Aramco'nun zam uygulayacağı öğrenildi. Bloomberg'de yayımlanan haberde, beş rafineri ve yatırımcı ile anket yapıldığı ve Suudi Aramco'nun Mayıs gönderili ham petrolü Asya müşterilerine 5 dolar zamlı satmasının beklendiği bildirildi. Söz konusu artışın olması durumunda Umman-Dubai petrolünün fiyatı ile Suudi petrolü arasındaki farkın 9.95 dolar seviyesine çıkmasına ve rekor kırmasına neden olacak.


Suudi Aramco şirketi, petrol fiyatlarını her ayın ilk günlerinde güncelliyor. Son dönemlerde talebin artması ve stokların da gittikçe tüketilmesi, Rusya petrolüne gelen kısıtlama kararları sonrası fiyatların daha da yukarı taşınması bekleniyor. 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeler görülürken yeni bir zammın yolda olduğu öğrenildi.


Aramco adlı petrol ürünleri üretim şirketinin önümüzdeki günlerde duyurması beklenen artışın , Riyad yetkililerinin Rusya'nın da aralarında olduğu OPEC+ toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Söz konusu toplantı Perşembe günü gerçekleştirilecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç