Sütü Buzdolabı Kapağındaki Raflarda Saklamayın: İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sütü Buzdolabı Kapağındaki Raflarda Saklamayın: İşte Nedeni

Sütü buzdolabında kapaktaki raflarda saklamanın sütün ömrünü kısaltacağı öğrenildi. İşte detaylar ve nedeni.

Son Dakika 19 Nisan 2022 20:21 0
Sütü Buzdolabı Kapağındaki Raflarda Saklamayın: İşte Nedeni

Buzdolabında saklanan ürünlerin saklama yerleri, onların ömrünü uzatıyor. Bu ürünler arasında en dikkat çekeni süt oluyor. Bilindiği üzere süt en çabuk bozulan ürünlerin başında geliyor. Bu nedenle saklanmasında titiz olmak gerekiyor. Bu yazımızda, bu konudaki araştırmanın sonuçlarına yer verdik.


Hemen hemen herkes aldığı sütü market kutusundan çıkarmadan buzdolabının kapağının rafında saklıyor. Hemen hemen tüm evlerde gördüğümüz bu durum için uzmanlar dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzmanlar, süt kutularının buzdolabı kapağındaki raflarda saklanmasının yanlış olduğunu söylüyor.


Bir sigorta şirketi bu konuda araştırma yaptı ve söz konusu araştırmanın sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Smart Cover adlı sigorta şirketinin yaptığı araştırmanın sonucunu Chris Beasley açıkladı. Beasley yaptığı açıklamada yiyecek ile içeceklerin mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını, bozulmamasını sağlamak için buzdolabında nasıl saklanması gerektiğinin araştırıldığını , bunun sonuçlarının dikkat çekici olduğunu söyledi. Araştırmada buzdolabında hangi ürünlerin nasıl saklanacağı konusunun üzerine rapor yazıldı ve kamuoyu ile paylaşıldı.




Beasley yaptığı açıklamada her yiyeceğin buzdolabında belirli bir yeri olması gerektiğini söyledi. En önemli ürün ise sütün buzdolabı kapısından uzak tutulması gerektiğine yer verildi. Beasley araştırmada kapıdan uzakta saklanan sütlerin daha uzun süre dayandığının ortaya çıktığını söyledi. Söz konusu araştırmaya göre kapı bölmeleri buzdolabının geri kalanından daha sıcak oluyor. Buralar diğer yerlere göre daha sıcak olduğu için burada saklanan ürünler diğer ürünlere göre daha çabuk bozuluyor. Bu konuda bir deneme yapan araştırmacılar, buzdolabının içinde saklanan sütlerin daha geç bozulduğunu söyledi.


KAPAK RAFLARINDA BUNLARI SAKLAYIN

Araştırmanın sonucunda soslar ile çeşni gibi raf ömrü uzun olan ürünlerin kapakta saklanabileceği, bunların kapat raflarında saklanmasında bir sakınca olmadığına yer verildi.


DOLABI AŞIRI DOLDURMAYIN (ZATEN BU HAYAT PAHALILIĞINDA ZOR AMA YİNE DE BURAYA YAZALIM :))

Bu hayat pahalılığında zor ama buzdolabını aşırı şekilde doldurmamaya çalışın. Buzdolabının aşırı dolu olması hava sirkülasyonunu azaltıyor ve bazı ürünlerin yeterince soğuk hava alması engelleniyor. Bununla birlikte bu ürünler kısa sürede bozuluyor. Aşırı dolu buzdolapları daha fazla enerji harcıyor.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç