Süt ve Peynir Fiyatlarına Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süt ve Peynir Fiyatlarına Zam

Yeni haftaya zam haberi ile başladık. Süt ve süt ürünlerine zamlar gelmeye başladı. İşte sektörde yaşanan son gelişmeler ve zam miktarı.

Tarım 13 Haz 2022 08:18 0
Süt ve Peynir Fiyatlarına Zam

Çiğ süte gelen zam , raftaki sütlere yansımaya başladı.

USK Geçen Mayıs ayında bir açıklama yaptı ve 15'inden sonra geçerli olmak üzere çiğ sütün litre fiyatının 7.50 TL olarak belirleneceğini söyledi. Bu zam kararının ardından zamlı fiyatlar raflara yansımaya başladı. Süt ve süt ürünleri artık zamlı satılıyor.

Raflardaki fiyatlara baktığımızda özel markalı sütlerde yüzde 18.5 seviyesinde gelen zamlar , birçok markada yüzde 40'lara kadar çıktı. 

Süte zam gelmesi ile birlikte diğer ürünlere de zamlar geld: Peynir, yoğurt, ayran, kaşar peyniri, tereyağı...

Konu ile ilgili bir açıklama yapan  Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Denetleme Kurulu Üyesi Hakan Kazancıgil, peynir grubunun biraz arkadan takip ettiğini, bunun da olgunlaşma sürecinden kaynaklandığını söyledi. Klasik peynir ile eski kaşar fiyatlarına 2 ay sonra zamların yansıyacağını söyleyen Kazancıgil, fiyatların geç yansımasının, eski süt fiyatından alınmış olmasındna kaynaklandığını söyledi. 

15 MAyıs'ta gelen süt zammına baktığımızda peynirle birlikte tüm ürünlere zamlar 15 Haziran'da gelmiş olacak. 

Resmi rakamlara göre  yem fiyatlarının ortalama olarak yüzde 65 arttığını söyleyen Kazancıgil, bu oranın daha önce hiç bu kadar yüksek olmadığını söyledi ve sütün maliyetinin oldukça arttığını söyledi.

MAAŞLARA ZAM

Girdi maliyetlerinin artmasının yanı sıra artan hayat pahalılığı nedeniyle sektörde birçok şirketin çalışanlarına Temmuz'da yüzde 20 zam yapacağı da açıklandı.

Süt zammından önceki ve sonraki fiyatlar ve değişimler şu şekilde:

Kaynak: Dünya

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç