Süt, Peynir, Tereyağı, Kaşar... Büyük Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süt, Peynir, Tereyağı, Kaşar... Büyük Zam Geliyor

Son dakika haberi: Süt ve süt ürünlerine büyük bir zam geleceği iddia edildi. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiler yazımızda.

Son Dakika 13 Tem 2022 00:31 0
Süt, Peynir, Tereyağı, Kaşar... Büyük Zam Geliyor

Son dakika : Süt ve süt ürünlerine büyük bir zam geleceği açıklandı.

Fox Tv haber eski sunucusu Fatih Portakal sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı. Fatih Portakal yaptığı açıklamada süt ve süt ürünlerine zam geleceğini söyledi. Portakal yaptığı açıklamada dolar kurundaki yükseliş ile enflasyondaki yüksek seviyeler nedeniyle A 'dan Z'ye her şeye zam geldiğini, süt ve süt ürünlerine de zam geleceğini söyledi.

Bayramda ağzımızın tadı bozuldu diyerek bir açıklama yapan Portakal, ülkenin tüm kesimini ilgilendiren zam aberini duyurdu. Portakal yaptığı açıklamada bayramdan sonra süt ile süt ürünlerine yüzde 46 seviyesinde bir zam geleceğini söyledi. 

Söz konusu duyumu sektör temsilcilerinden aldığını söyleyen Portakal, "Bayramda ağzımın tadı bozuldu yine yine yine. Bayram sonrası süt ürünlerine %46 ZAM  geliyormuş. Mandıra bakkala, bakkal bana, ben de size duyuruyorum. Fakirleşiyoruz!" ifadelerini kullandı. 

EN SON NE ZAMAN ZAM GELMİŞTİ?

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren çiğ süt tavsiye satış fiyatını (çiğ süt destek primi hariç) 7,50 TL/litre olarak belirleyerek zam yapmıştı. Bu zam sonrası yapılan açıklamada, "Üreticilerimiz, Ulusal Süt konseyi tarafından tavsiye edilen süt fiyatı daha eline geçmeden yeme gelen zamlarla yüzleşmek zorunda kaldı. Yurtiçi ve yurtdışı hammadde fiyatları arttıkça yem fiyatları arttı” denmişti.

Fatih Portakal, zammın bayramdan sonra etiketlere yansıyacağını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç