Suriye'ye Dönen Mülteci: 'Türkiye Çok Pahalı, Geçinemiyoruz O Yüzden Suriyeye Gidiyoruz'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Suriye'ye Dönen Mülteci: 'Türkiye Çok Pahalı, Geçinemiyoruz O Yüzden Suriyeye Gidiyoruz'

Esenyurt Belediyesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında ülkesine dönmek isteyen mülteciler, Türkiye'de geçinmenin zor olduğunu söyledi.

Haberler 8 Haz 2022 19:23 6
Suriye'ye Dönen Mülteci: 'Türkiye Çok Pahalı, Geçinemiyoruz O Yüzden Suriyeye Gidiyoruz'

Ülkesine dönen Suriyeli: Türkiye'de hayat pahalı olduğu için döndük.

Ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilere Esenyurt Belediyesi yardımcı oluyor. Parası olmadığı için ülkesine dönemeyenler için başlatılan Gönüllü Geri Dönüş projesi kapsamında başvuru yapan 34 Suriyeli, Öncüpınar ve Yayladağı sınır kapısına götürüldü. 

Beleidyenin eski binasının önünde yapılan uğurlama törenine belediye b aşkanı Kemal Deniz Bozkurt'ta katıldı ve Suriyeli çocuklara oyuncak ile kitap verdi. “İnşallah bir daha göç etmek zorunda kalmazsınız. Her şey gönlünüzce olsun” diyen Bozkurt, onları uğurladı ve törende şu açıklamayı yaptı: “Göreve geldiğimiz günden itibaren bugüne kadar evimizde ağırladığımız konuklarımızı evlerine geri göndermek üzere bir çalışma yürütüyor arkadaşlarımız. Gönüllü olarak evlerine dönmek isteyenlere hem ulaşım imkânı veriyoruz hem de yoldaki diğer masraflarını karşılıyoruz."

Daha önce de geri dönüş programı yaptıklarını söyleyen Bozkurt, "Bu işlemi yaparken Esenyurt’ta yaşayan misafirlerimizi geri gönderiyoruz. Zaman zaman diğer ilçelerden başvuran oluyor. Eğer giden kafile içinde boş yer oluyorsa onlardan da birkaç kişiyi ekleyebiliyoruz." dedi. 

2 BİN 700 KİŞİ GÖNDERİLDİ

Bozkurt, göreve geldiklerinden bu yana 2 bin 700 kişiyi gönderdiklerini ve bunu arttırmak istediklerini söyledi.

TÜRKİYE'DE HER ŞEY PAHALI

Suriye’ye dönüş için belediyeye başvuru yapan ve başvurusu olumlu olup geri dönüşüne destek verilen Fidan Hüseyin isimli sığınmacı, belediyenin bu çalışmasına değindi ve  “Bu çalışmayla gurur duyuyorum. Her şey pahalı, geçinemiyoruz burada, bu yüzden gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

HAYAT PAHALI OLDU GEÇİNEMİYORUZ

Azat Bekır isimli başka bir sığınmacı da “Arkadaş gibi geldik arkadaş gibi gitmek istiyoruz. Başka sıkıntımız yok. Hayat biraz pahalı oldu, geçinemiyoruz. Bu yüzden gidiyoruz. Bu hizmetten çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güle güle gidin gene gelmeyin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lan zaten ülkeyi siz batırdınız geçinemiyoruz diyor sizin yüzünüzden biz ülkemizde mülteci olduk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kahkaha attım lan Allah razı olsun Allah’ta sizi güldürsün😂😂😂🤣🤣🤣🤣
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter gidin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter gidin