Suriyelilere Verilecek 100 Bin Evin Parası Nereden Geldi? Süleyman Soylu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Suriyelilere Verilecek 100 Bin Evin Parası Nereden Geldi? Süleyman Soylu Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Suriyelilere yapılan 100 bin konutun parasının nereden geldiğini söyledi.

Siyaset 5 Mayıs 2022 17:37 0
Suriyelilere Verilecek 100 Bin Evin Parası Nereden Geldi? Süleyman Soylu Açıkladı

Son dakika haberi: Süleyman Soylu'dan Suriyelilere 100 bin konutun parası nereden gelecek konusunda açıklama geldi.

TGRT Haber canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada Suriyeliler için yapılan 100 bin briket evin parasının nereden geldiğini kamuoyuna açıkladı. 

100 bin evin vergilerden yapıldığı eleştirilerine tepki gösteren Bakan Soylu, "Sınırda güvenliğini sağladığımız 6 milyon insan var. Biz bunların sadece güvenliğini sağlamıyoruz. Geçen gün İdlib'de 60 bin ev teslim ettik. 10 bin ev yapılıyor ve bu rakam 100 bin seviyesine çıkacak. Onlar burada iftira atmakla karıştıyorlar buraları. Bu işler için insanlık lazım, vicdan lazım.  57 bin ev tamamlandı ve bunların hepsi bağış. " ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİ SAYISI

Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısına değinen Soylu, "İstanbul'da valiliğin açıkladığı rakamlar. Türkiye'de 3 milyon 762 binin üzerinde Suriyeli ol duğu iddiaları kesinlikle doğru değil. 120 bin Suriyeli pasifte. Bunu da bu rakamlara yansıtmadık. Son 5 yılda 323 bin kişiyi kendi ülkelerine gönderdik. Gönüllü 500 bin, 641 bin kişi de denizlerden Avrupa'ya geçti. Toplam 5 yılda gidenlerin sayısı 1,5 milyon kişiyi geçti." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLIK VERİLEN SURİYELİ SAYISI

Bakan, vatandaşlık verilen Suriyelilerin sayısı hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 2011 yılından itibaren 200 bin 950 Suriyeli geçici koruma statüsüne başvuran vatandaş oldu. 113 bin 654'ü de reşit. Bunlardan 47 bini Türkmen. 101 bin 995 Ahıska Türkü'nü vatandaş yaptık."

100 BİN EVİN PARASI

Türkiye'nin son 4 yılda insanı yardım konusunda dünya lideri olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Soylu, yapılan briket evlerin parasının vergilerden değil bağışlardan karşılandığını söyledi ve konu ile ilgili, "Biz şuanda Ukrayna'ya, Lübnan'a, Filistin'e, Yemen'e, Bangladeş'e insani yardım gönderiyoruz. İnsani yardım konusunda biz birinci sıradayız. İdlib'de yaptığımız briket evlerin hepsi bağış.Sayın Ertuğrul Özkök bu milletin cebinden çıkmıyor bu paralar. Televizyona çıkarak bunları söylemek doğru değil. İdeolojik olarak farklı olabiliriz ama insanlığı ezip geçmeyelim.  Dünyanın birçok noktasına iyilik trenini gönderiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç