Suriyelilere Ülkenize Döner Misiniz? Sorusu Soruldu: Cevap HAYIR
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Suriyelilere Ülkenize Döner Misiniz? Sorusu Soruldu: Cevap HAYIR

Suriyeli mültecilere , ülkenize geri döner misiniz sorusu soruldu. Sorulan soruya verilen yanıtta HAYIR cevabı çoğunlukta oldu.

Yaşam 27 Nisan 2022 20:48 0
Suriyelilere Ülkenize Döner Misiniz? Sorusu Soruldu: Cevap HAYIR

Suriyelilere soruldu: Geriye dönecek misiniz?

Ülkemizde 3 milyondan fazla Suriyeli mülteci bulunuyor. Son günlerin gündem konusu olan mülteciler konusunda art arda açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı 'ndan, CHP Liderinden ve diğer partilerin liderlerinden gelen açıklamalar gündemi meşgul ederken bir anket yayımlandı ve ankette Suriyelilere geri dönüp dönmedikleri sorusu soruldu.

 

LİDERLER NE DEDİ?

Parti genel başkanlarının Suriyeliler hakkında yaptıkları açıklama şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitmesiyle birlikte oraya dönüşü sağlayacağız ve kendileri de oraya gönüllü olarak dönecektir"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Bir sabah, '24 saat içinde Emevi camine gideceğiz ve namaz kılacağız' diye açıklama yaptılar. Bu lafı ettiler, bir süre sonra baktılar ki 3 milyon Suriyeli Türkiye'ye gelmiş." dedi. Ve "Biz neden bu kadar insana bakmak zorundayız?" diye sordu

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise "Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden kopuşlarına neden olan şartlar ortadan kalkar kalkmaz güvenli ve gönüllü şekilde geldikleri gibi uğurlamak da bizim asıl önerimiz, asıl önceliğimiz ve şaşmayacağımız hedefimizdir" dedi.


ÇOĞU DÖNMEM DİYOR

Birleşmiş Milletler Göçmen Ofisi bir anket yaptı. Anket yapan Ofis, Suriyeli mültecilere ülkelerine dönüp dönmeyecekleri sorusunu sordu. Ülkenize geri döner misiniz sorusuna Suriyelilerin verdiği cevap 2017 yılına göre tam tersi. 

Bundan 5 yıl önce bu soruya yüzde 73 'lük kesim dönerim diye cevap vermişti. Yüzde 27'lik kesim ise ülkeme geri dönmem demişti. Ancak aradan geçen 5 senede işler çok değişti. Edinilen bilgilere göre şimdi ülkeme dönmem diyen Suriyelilerin oranı yüzde 78 seviyesine çıktı. Ülkeme dönerim diyen Suriyelilerin oranı ise yüzde 22'de kaldı. 

 

Neden dönmeyecekleri sorusuna ise Suriyelilerin çoğu güvenlik sıkıntısı nedeniyle dönmeyeceklerini söyledi. Öte yandan yüzde 30'luk kesimin ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı istediği öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç