Suriyelilere 100 Bin Konut Yapılacak: Suriyeliler Ne Zaman Gidecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Suriyelilere 100 Bin Konut Yapılacak: Suriyeliler Ne Zaman Gidecek?

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Soylu yaptığı son dakika açıklamasında 100 bin konut yapılacağını söyledi.

Emlak 3 Mayıs 2022 18:57 17
Suriyelilere 100 Bin Konut Yapılacak: Suriyeliler Ne Zaman Gidecek?

100 bin Suriyeli için ev yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklaması yaptı. İdlip'te briket evlerin anahtar teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Soylu, briket evlerde 81 şehrin bakanların, vekillerin ve herkesin desteğinin, imzasının olduğunu söyledi. Bakan Soylu açıklamasında, "Burada 81 vilayetimizin, bakanlarımızın, vezirlerimizin, milletvekillerimizin her birinin katkısı, desteği, kardeşlik imzası var. Bilesiniz sevgili kardeşlerim, burada 85 milyonluk Türkiye'nin kalbi var" ifadelerini kullandı. 

 

Söz konusu programa Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemi ile katıldı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 500 bin Suriye'linin evlerine gittiğini, 1 milyonunun daha gitmesi için çalışma başlatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız kampanyası hakkında bilgi verdi. 

 

Bölgeye Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyen Bakan Soylu, "Burası sadece briket evlerin açılışının yapıldığı bir alan değildir. Burası, zenginliğin şımarttığı dünyaya karşı, mazlumların zulümle karşı karşıya kaldıktan sonra sesi çıkmayan dünyaya karşı, iki yüzlü dünyaya karşı itirazın olduğu ve hakkın sesinin yükseldiği alandır. Allah'ın, bizim dinimizin ve inancımızın bize bir emri var; biz kardeşiz." dedi. 

 

Türkiye'nin yaptığı 77 bin projelendirilen, 57 bin bitirilen, 9 bini devam eden ve 50 binine de taşınılan evlerin açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, "Günün birinde sizler topraklarınızdan sökülüp buraya gönderildiğinizde Sayın Cumhurbaşkanı'mız 'Bizim kardeşlerimiz, kim ne derse desin sahip çıkacağız. Onları yalnız bırakmayacağız. Çoluğu da çocuğu da yetimi de yaşlısı da biz onları yalnız bırakamayız.' dedi. Bu arkadaşlarımızın hepsi harekete geçtiler. AFAD koordinasyonunda, kendi organizasyonlarıyla Hatay Valiliğimizin koordinasyonuyla burada yerel otoritenin ortaya koymuş olduğu faydalılıklarla güçlü bir adım attılar." dedi. 

100 BİN EV YAPILACAK

Bakan Soylu açıklamasının devamında, bölgeye 100 bin ev yapılacağını söyleyerek, "Burada Cumhurbaşkanı'mız talimat verdi, '20 bin briket ev yapılacak' diye. Birlikte rahmet vardır. Biz birlik olunca Cumhurbaşkanı'mız bizi gördü ve dedi ki '50 bine çıkarıyoruz briket evleri'. Şimdi yine birliği gördü, biraz önce konuşmasında söyledi. 'Bu bölgede 50 bin sayısını Allah'ın izniyle 100 bine çıkarıyoruz'. Burada, özellikle Türkiye'den 81 vilayetten valiliklerimizin koordinasyonunda da sivil toplum kuruluşlarının organizasyonda da briket evler yapıldı. Bir gün bakanlar kurulundaydık, kabinedeydik. Cumhurbaşkanı kabinede bakanlar kurulunda, tek tek bakanlara sordu, 'Sen kaç briket ev yapacaksın? Elinizi cebinize atın, aldığınız maaşlardan kardeşlerimize yardımcı olun.' Meclis grubunu topladı, 'Hepinizi göreceğim. Siz kardeşlerimize kaç briket ev yapacaksınız?' dedi. Burada 81 vilayetimizin, bakanlarımızın, vezirlerimizin, milletvekillerimizin her birinin katkısı, desteği, kardeşlik imzası var. Bilesiniz sevgili kardeşlerim, burada 85 milyonluk Türkiye'nin kalbi var." dedi. 

'Türkiye'de yerleşik bulunan Suriyeli bir milyon kişiye evler yapılacak ve 1 milyon Suriyeli, yapılan bu evlere yerleştirilecek. Söz konusu projenin açıklamasını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Projenin önümüzdeki günlerde başlatılacağı öğrenildi.

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kendi ülkemizde mülteci olarak yaşamak!! Mülteciler ise Kendi ülkeleri gibi yaşadığı Bir yer gösterin bana
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsunuz bakan kendi maaşı milletvekili kendi maaşı ile mi yapmış onları bir de yüz bin konut yersen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu ülkenin fakir insanlarinada piriket ev yapın kendi insanlarına neden yaiyorsunuz.elin oğlu burda sefa içinde yaşayıp.upkesinde evine kavuşacak.bu ülkenin evledi perişan içinde yasiycak.yazik çok yazil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok iyi gidiyor, Allah yardımcısımız olsun .
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu ülkenin evlatları yok mu evlencek olan gencler ev arıyo bulamıyolar buldukları en kötü ev icin bile 2000 tl ev kirası istiyolar 4250 tl maaşlar bu gencler nasıl evlenicek bu ülkede süriyeli kadar degerimiz yok mu biz bu ülkenin evlatları diyil miyiz ?