Suriye'den Toz Aşımı Geliyor: Bu İllere Çamur Yağacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Suriye'den Toz Aşımı Geliyor: Bu İllere Çamur Yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada Suriye'den toz aşımı geleceği ve birçok ilde çamur yağacağına yer verildi.

Yerel Haberler 31 Ekim 2022 09:05 0
Suriye'den Toz Aşımı Geliyor: Bu İllere Çamur Yağacak

Son dakika: birçok şehirde çamur yağacak.

Birçok ilde toz aşımı olacağı açıklandı. Açıklama Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndne geldi. Genel Müdürlük resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında Suriye kaynaklı toz fırtınası beklendiği ve Suriye sınırına yakın bölgelerdeki il ve ilçelerde toz aşımı olacağı bildirildi.

Halk arasında çamur olarak nitelendirilen yağmurun Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman illerinde etkili olacağı öğrenildi. Çevre il ve ilçelerde de görülebilecek toz aşımının yoğunlukla bu illerde görüleceği bildirildi.

Meteoroloji resmi internet adresi üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'da (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

PENCERELERİ KAPATIN ARAÇLARI KAPALI GARAJA ALIN

Toz aşımı nedeniyle bölgede adeta çamur yağacağını bildiren yetkililer, vatandaşların evlerinin pencerelerini kapatması gerektiğini, araçlarını, varsa kapalı garajlara alması gerektiğini söyledi.

SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK , KAÇA KADAR SÜRECEK?

Toz aşımının 31 Ekim saat 10.00'da başlayacağı ve akşam saat 20.00'a kadar etkili olacağı öğrenildi.

ÜLKE GENELİ HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye geneli 5 günlük hava durumu şu şekilde:

31 EKİM 2022 TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

1 KASIM 2022 SALI TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

2 KASIM 2022 ÇARŞAMBA TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

3 KASIM PERŞEMBE TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

4 KASIM 2022 CUMA TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç