Süresiz nafaka düzenlemesinde son dakika: Yılmaz Tunç açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süresiz nafaka düzenlemesinde son dakika: Yılmaz Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan süresiz nafaka ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte süresiz nafakada beklenen düzenleme.

Haberler 16 Ağu 2023 12:45 0
Süresiz nafaka düzenlemesinde son dakika: Yılmaz Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan süresiz nafaka açıklaması geldi.

Süresiz nafaka ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süresiz nafaka düzenlemesinin geleceğini söyledi.

Emlak sektöründe atılacak yeni adımlar hakkında bilgi veren Bakan Tunç, "Kiracıları mağdur edecek bir sorun ortaya çıkacaktı. Bu yüzden süre 1 yıl daha uzatıldı. Kiracı ve ev sahiplerinin sorunlarına baktığımızda, dava sayısında 2 katlık bir artış var. Bu sorunlar için 1 Eylül'den itibaren arabulucuk müessesi harekete geçiyor. Kişiler dava açmadan arabulucuya gidebilecek" dedi.

Arabuluculuk ile ilgili düzenlemeye de değinen Bakan Tunç, "Arabulucuk müessesi bu uyuşmazlıkları en aza indirecektir. Önümüzdeki süreçte bu uygulama başladığında bunu göreceğiz. Sonrasında çıkacak sorunlar için Meclis açıldığında yeni düzenlemeler yapılabilir" dedi.

SÜRESİZ NAFAKA

Son dönemlerde sık şekilde gündeme gelen süresiz nafaka sorunu ile ilgili de konuşan Bakan Tunç, "Medeni kanunumuzda nafaka süresiz hale getirildi. 1 gün evli kalıp onlarca yıl nafaka ödeyen kişiler var. Ancak kadınları da mağdur etmeyecek bir güvenceyi sağlamamız gerekiyor. Bu dengeleri gözeterek bir tasarı hazırlayacağız. Bu düzenleme Meclis'İn yeni döneminde gündeme gelecek" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu, yaklaşık 20 yıldır uygulanıyor. Aile ile ilgili, aileyi sapkın akımlardan korumak üzerine bir düzenleme var. Aile toplumun temelidir. Kadın ile erkeğin eşitliğine dayanır ve sadece kadın ile erkek evlenebilir. Bunlar yeni anayasa ile güvence altına alınacak"

Nafaka düzenlemesinden bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç