Süleyman Soylu'dan uzman çavuşlara memurluk açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süleyman Soylu'dan uzman çavuşlara memurluk açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan uzman çavuşlara memurluk hakkında açıklama geldi. İşte Bakan Soylu'dan gelen açıklama.

Uzman Erbaş Alımı 22 Nisan 2023 13:02 0
Süleyman Soylu'dan uzman çavuşlara memurluk açıklaması

Eski uzman çavuşlara memurluk ile ilgili Bakan Soylu'dan açıklama.

Cnn Türk ekranlarında yayınlanan programda Hakan Çelik'in konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada depremde can kaybının 50 bin 783'e çıkarıldığını söyledi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada bölgede çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TÜRKİYE'DE KAÇ MÜLTECİ-GÖÇMEN VAR?

Türkiye'deki göçmen sayısı hakkında açıklama yapan Bakan Soylu, "Bunlar çok manipüle edilen şeyler. Türkiye'nin jandarması polisi var. herkesin biyometrik verileri var. 10 bin kişi geldi ise 8 binini parmak izinden bulduk. Bu konuları iyi yöneten bir Türkiye var. Dışarıdan bilmediğimiz bir yabancının Türkiye'de olması riskleri doğurur. 3 milyon 411 bin Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. 2015 yılında günde 9 bin kişi geçiyordu. 2016'da Avrupa ile mutabakat yaptık. Hepsini yerine getirdik ama Avrupa birçoğunu yerine getirmedi. Biz onu yaptıktan sonra, 2016'dan sonra 551 bin Suriyeli göçmen kendi isteği ile ülkesine döndü. Birçoğu BM gözetiminde döndü. Türkiye 856 bin 723 kişi 2015'te Avrupa'ya geçmiş. Alarm verdiler. 173 bin kişi 2016'da geçmiş. Bunlar sadece denizlerden geçenler. Bir de deniz ve kara toplamı var. 2015 itibarından denizlerden 1 milyon 212 bin 235 kaçak göçmen Avrupa'ya geçmiş. Batı Balkan rotasından 213 bin kişi 2022'de geçmiş 27 bini denizden 180 bini karadan geçmiş. Türkiye 2016'dan beri 455 bin göçmeni gönderdi. Geçen yıl deport ettiğimiz göçmen sayısı 135 bin" dedi.

10 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Polis Akademisi Başkanlığına 10 bin polis alımı ilanının kısa sürede yayınlanacağını söyledi. Polis alımlarının devam edeceğini söyleyen Bakan Soylu, "Alıma başlıyoruz. Merak etmesinler. Alımları yapıyoruz. En son 13 bin alım yaptık" dedi.

ESKİ UZMAN ÇAVUŞLARA MEMURLUK

Bakan Soylu, eski uzman çavuşlara memurluk konusuna da cevap verdi. Bakan, "Eski uzman çavuşların memur olması için yakın zamanda onlarla ilgili çalışma geliyor" dedi.

OKUL GÜVENLİKLERİNE KÖTÜ HABER

Okul güvenliklerinin kadro beklentisi de Bakan Soylu'ya soruldu. Ancak Bakan bu soruyu yanıtsız bıraktı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç