Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Altılı Masa Hakkında İki Soru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Altılı Masa Hakkında İki Soru

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu ve altılı masa hakkında Kemal Kılıçdaroğlu ile diğer isimlere iki soru yöneltti.

Siyaset 30 Mart 2022 10:51 0
Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Altılı Masa Hakkında İki Soru

Soylu'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na altılı masa ile ilgili bir soru daha geldi.


Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün muhalefetin yaptığı görüşmeye değindi ve soru sordu.


6 MUHALEFET PARTİSİ BİRLEŞTİ


28 Şubat günü ve geçtiğimiz gün muhalefet partileri bir araya geldi. CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti liderleri bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bu masada birleşti ve toplantıda seçim sürecinin seçimden sonra yapılacakların görüşüldüğü bildirildi.


Bu görüşme ile ilgili iki sorusu olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Problem 1: Bu iki büyükelçiden hangisi satış yaptı? Problem 2: Kime sattı? Grup Toplantısını bekledik. Cevap gelmedi" dedi.


Altılı masa kuranların Türkiye'yi yönetmeye talip olduklarını söyleyen Soylu, Kılıçdaroğlu'na ve masadaki diğer isimlere bir şey söylemek istediğini ifade etti. Soylu açıklamasında, "O masada Kılıçdaroğlu biraz doğruysan, biraz dürüstsen, biraz bu millete ait en ufak bir inancın varsa, ilk altılı masa toplantısından sonra, sen beraber oluşturduğunuz o hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzelttirmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla. Eğer kendilerine biraz saygıları varsa, o masadaki diğer 5 kişi de Kılıçdaroğlu'na, benden sonra bizden sonra hangi temsilci ile bunu bir büyükelçiliğe gönderdin, bunu redakte ettirdin? Kendilerine, kendilerinin sorumlu olduğu tabana ve bu aziz milleti en ufak bir saygıları varsa sorsunlar. Bu ülke öyle büyükelçilere beline kadar eğilip, onların efendilerine uşaklık yapanları çok görmüştür. Bu ülke Avrupa'nın, Amerika'nın tezgahlarıyla, oyunlarıyla vesayet kuranları çok görmüştür. Bu ülke, bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmak için elinden geleni yapanları çok görmüştür" dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç