Süleyman Soylu Talimat Verdi: Lise Mezunlarına Polis Alımı Müjdesi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süleyman Soylu Talimat Verdi: Lise Mezunlarına Polis Alımı Müjdesi Geldi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni bir birim kuruluyor. Kurulacak birimde polis eğitimleri verilecek.

Polis Alımı 17 Ekim 2022 18:20 8
Süleyman Soylu Talimat Verdi: Lise Mezunlarına Polis Alımı Müjdesi Geldi

Lise mezunlarına yeni polislik yolu açıldı.

Yüz binlerce lise mezununu ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde yeni bir birim kurulacağı öğrenildi. AK Parti tarafından hazırlanan düzenleme üzerinde uzun süredir çalışmaların devam ettiği açıklandı. 

AK Parti kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre düzenlemede Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde İç Güvenlik Fakültesi kurulmasına karar verildiği öğrenildi. Söz konsu fakültede öğrencilere ilk derece amirlik eğitimi verilecek.  Polis Yüksek Öğretim Kanununda yapılacak değişikle de polis olacak öğrenciler 5 sene okul okuyacak. Peki alımlar nasıl olacak. Finans7.com olarak detaylara bu yazımızda yer verdik.

POLİS FAKÜLTESİ KURULACAK

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine kurulacak fakülte ile lise mezunları arasından öğrenci alınacak. Öğrenciler , MSÜ'ye başvuru yapar gibi Polis Fakültesine başvuru yapacak. Lise mezunlarındna yapılacak alımda adaylar İç Güvenlik Fakültelerine alınacak ve burada 5 sene eğitim görecek.

İlk sene adaylar yabancı dil eğitimi alacak. Kalan senelerde polislik meslek eğitimi verilecek. Eğitim 5 sene sürecek ve 5 senenin sonunda adaylar lisans mezunu olarak mezun olacak. Adaylar EGM bünyesinde komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak. 

Alımın lise mezunu adaylar arasından YKS 'de TYT ve AYT puanı ile yapılması bekleniyor. Yaş ve diğer şartlar henüz belli olmadı. Sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

İLAN GELECEK

Bu fakülteye 2023 senesi YKS sonrası alım yapılması bekleniyor. YKS'dne sonra Temmuz ayında alım bekleniyor. İlan gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN 

Finans7.com  | Ankara ÖZEL HABER

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencddd ya hep hayalimde polis yunus olmak nasip olmadı yaştan dolayı üniversite git kurtarmıyor du şimdi lise mezunları alınıyorsa 40 yaşa kadar olması veya maç 35 yaş olması şart bence
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hep yaş şartı 😩😩
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende polis olmak istiyorum hersey nasip ama yaş ve boy kilo goz derecesi şartını düşürsunler.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lise mezunu yaş 20
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Polis olmak hayalim