Süleyman Soylu: Kayyum atamaları talimatını Erdoğan verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süleyman Soylu: Kayyum atamaları talimatını Erdoğan verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında belediyelere kayyum ataması talimatını Erdoğan'ın verdiğini söyledi.

Siyaset 3 Mayıs 2023 20:14 0
Süleyman Soylu: Kayyum atamaları talimatını Erdoğan verdi

Süleyman Soylu'dan son dakika açıklaması: Kayyum talimatları Erdoğan'dan geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada kayyum talimatları hakkında önemli ifadeler kullandı. Şişli Cevahir Otel'de sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) kahvaltı programına katılan İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Adayı Soylu, HDP'nin tutsaklar serbest kalacak açıklamasına tepki gösterdi.

Bakan yaptığı açıklamada Erdoğan'ın bir gün kendisini çağırdığını ve Doğu ile Güney Doğu Anadolu Bölgelerindeki belediyelerden teröre destek verenler hakkında çalışma yapılması gerektiği talimatını verdiğini söyledi ve "Şimdi önümüzde bir sosyal mukaveleye imza atıyorlar. Diyorlar ki 'Tutsaklar serbest bırakılacak.' Tutsak kim? Apo ile Selo, serbest bırakılacak. Yine bütün bunun yanı sıra önümüzde bir sosyal mukaveleye daha imza atıyorlar. Hepimize bir sosyal mukavele, kazanırlarsa 'Biz bunları önerdik, kazandık. Biz bunları yapacağız' diyecekler. Bundan 6 yıl evvel, 6,5 yıl evvel Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. Dedi ki 'Süleyman, bu Doğu ve Güneydoğu'daki teröre destek veren belediyeler artık görevden alınmalı. Ben sana bu talimatı veriyorum. Bunları görevden alacaksın.' Çünkü bunlar 9 yaşındaki çocukları annelerin kucağından alıp dağa götürüyorlar. Şimdi 4 gün içinde inşallah getiririz. Bir engelli çocuğu 'annene seni götüreceğiz' diye dağa kaçırmışlar. Sonra o çocuk bir fırsatını bulmuş, başka bir ülkeye kaçmış. Oradan, şimdi o ülkeyle konuştuk. O ülkede bu çocuğu alıp annesine, babasına bir vesileyle teslim edeceğiz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç