Sterlin Kuru Tahmini Geldi: Düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sterlin Kuru Tahmini Geldi: Düşecek

Son dakika haberi: Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers yaptığı açıklamada sterlinde ciddi değer kaybı olabileceğini söyledi.

Döviz 23 Eylül 2022 18:30 0
Sterlin Kuru Tahmini Geldi: Düşecek

Düşüşe geçen sterlin hakkında son dakika açıklaması.

Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers bir son dakika açıklamasında bulundu. Summers yaptığı açıklamda yeni seçilen Başbakan Truss'ın ekonomi politikalarının, Sterlin'in değerini düşüreceğini ve sterlin'in 1 doların altına gerileyeceğini söyledi.

Bloomberg TV’ye katılan ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulunan Summers,  "Bunu söylemek beni çok üzüyor, ancak İngiltere gelişmekte olan bir ülke gibi davranarak kendisini batmak üzere olan bir ülkeye dönüştürüyor" diyen Summers, "Brexit, İngiltere Merkez Bankası'nın gelişmelerin ne kadar gerisinde kaldığı ve şimdi bu maliye politikalarıyla birlikte, İngiltere’nin ekonomi politikaları uzun zamandır herhangi bir büyük ülkenin izlediği en kötü makroekonomik politikalar olarak hatırlanacak" ded.

1972 senesinden şimdiye kadar İngiltere'de en radikal vergi indirimi paketinin gündemde olduğunu, ekonominin uzn vadeli potansiyelini arttırmak için hem işçi hem de şirketlere uygulanacak fvergilerin azaltılacağını söyleyen Summers, paketin karşılaabilir olmayacağını ve artan borçlar nedeniyle bir döviz krizi yaratabileceğini söyledi ve “Mevcut yol korunursa, sterlin sonunda bir doların altına düşerse beni şaşırtmaz” diyen Summers, "Bu, İngiltere’de sürdürülen türden saf, iyi dilekler barındıran, arz yönlü ekonomi için doğru bir an değil" dedi.

Doların küresel piyasalarda güçlendiğini söyleyen Summers, "Bu, bir süre bizimle yaşayacak bir sorun olacak. Ülkeler çok güçlü bir ABD dolarına uyum sağlamak zorunda kalacaklar ve bu Mayıs döneminde ekonomilerin makroekonomik yönetimini zorlaştıracak” ifadelerini kullanarak açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Washington maliye politikasına daha fazla ve para politikasına daha az önem verirse, bu biraz daha düşük faiz oranlarına sahip bir politika ortamı yaratacak ve muhtemelen dolar üzerinde yukarı yönlü bir baskı anlamına gelmeyecektir”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç