Steam, Oyun Fiyatlarına Büyük Zam Yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Steam, Oyun Fiyatlarına Büyük Zam Yaptı

Bilgisayar ve PS'ler , oyun konsolları üzerinden oynanan oyunlarda kullanıcılara zam şoku geldi.

Finans Magazin 25 Ekim 2022 11:42 0
Steam, Oyun Fiyatlarına Büyük Zam Yaptı

Oyunseverlere kötü haber geldi. Steam adlı oyun platformu, Türkyie'deki kullanıcılarını üzen haberi verdi. Dolar 10 TL yapıldı.

Üretilen oyunların dijiatal mecralarda, PS'lerde dağıtılmasına aracılık edne Steam adlı platformdan bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Steam, bir oyunun fiyatlandırılmasını yönetmeyi kolaylaştıran ilgili aracını güncelledi.

Fiyatlandırma önerileri güncellendi ve güncellenen önerilerde Türkyie'deki oyun severlere şok geldi. Toplamda 39 farklı döviz kurunda hizmet sunan söz konusu platform, önerdiği fiyatları tavsiye niteliğinde sunuyor. Oyunun fiyatının ne kadar olacağı konusu oyunu üreten şirketlere ait.r Oyunu geliştirenler, fiyatları kendileri belirleyerek buna göre satış yapabiliyor. 

Ama diyelim ki bir kullanıcı, oyun fiyatı belirlerken Steam tarafından sunulan algoritmaya göre hata yapar daha yükske fiyat belirlerse o zaman bu kişiye bir uyarı gidecek. 

Valve oyun geliştiricilerinin satış fiyatlarına , oyunu ne kadardan satışa koyduğuna , bu kurallar dışında karışılmayacağını söyledi. Stratera Games adlı yerde oyun dizaynı konusunda çeşitli projeler üreten Dora "Stratera" ÖZSOY, kendisine ait olan Twitter hesabındanbu konuda açıklama yaptı ve yapılan güncelleme hakkında bilgi verdi. 

Özsoy yaptığı açıklamada Türkiye'de satılan oyunların belirlenmesinde dikkate alınan dolar kurunun 1.8 TL 'den 10 liraya çıkarılmasını istedi. Bu yükselişle birlikte oyunların fiyatları yüzde 555 seviyesinde artış gösterir.

Yani buna göre hesaplama yapılırsa normalde 10 lira olan bir oyunun yeni fiyatı 55,5 TL seviyesinde olacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç