Steam ne zaman dolara geçecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Steam ne zaman dolara geçecek?

Son dakika haberi: Steam ne zaman dolara geçecek? Steam dolar üzerinden fiyatlaması nasıl olacak? Detaylar açıklandı.

Finans Magazin 19 Kasım 2023 0
Steam ne zaman dolara geçecek?

Steam ne zaman dolara geçecek?

Online oyun platformu Steam'ın dolara geçeceği haberi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Gelen açıklamada Türkiye ile Arjantin'de dolar bazlı satış sistemine geçişeceği bildirildi. 

Yapılacak bu değişiklik ile birlikte toplamda 25 ülke ve bunlara ek olarak bölgede Latin Amerika ve Orta Doğu Kuzey Afrika için bölgesel yeni fiyatlar eşlik edecek. En merak edilen konu ise Türkiye'de Steam'ın ne zaman dolara geçeceği konusu oldu. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi.

STEAM NEDEN DOLARA GEÇİYOR?

Steam bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve Arjantin ile Türkiye'de son dönemlerde kur oynaklığının yüksek olduğu ve bu nedenle fiyat belirlemede sürekli değişiklik olduğu, bu nedenle dolara geçileceği bildirildi.

HESABIMDA TL VAR NE OLACAK?

20 Kasım 2023'te, Steam cüzdanınızın mevcut bakiyesi o günün kuruyla USD'ye dönüştürülecek.

STEAM NE ZAMAN DOLARA GEÇİYOR?

Steam tarafından yapılan açıklamada, "20 Kasım'dan itibaren Steam, Arjantin ve Türkiye'deki satışlarda kullanılan para birimini USD olarak değiştirecek. Bu değişikliği iki yeni fiyatlandırma bölgesi kullanarak yapacağız: "LATAM-USD" (bu bölgeye Arjantin dâhildir) ve "MENA-USD" (bu bölgeye Türkiye dâhildir). Bu yeni bölgelerde düşük USD fiyatlandırması yapılmasını öneriyoruz ve fiyatlandırma araçlarımızdaki tavsiyeleri bunu yansıtacak şekilde güncelledik. Aşağıdaki listede yer alan bazı ülkelerde/bölgelerde, Steam fiyatlandırması doğrultusunda bir fiyat artışı veya azalması olabilir. Tüm Steam fiyatlandırmalarında olduğu gibi, oyun geliştiricileri oyunlarını Steam'de istedikleri fiyata satabilir" denildi ve 20 Kasım'da dolara geçileceği bildirildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç