Starbucks kahvesinin içinden cam parçaları çıktı: Dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Starbucks kahvesinin içinden cam parçaları çıktı: Dikkat!

Son dakika haberi: Starbucks tarafından üretilen kahvede cam parçaları olduğu ortaya çıktı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Sağlık 22 Şubat 2023 09:29 0
Starbucks kahvesinin içinden cam parçaları çıktı: Dikkat!

Starbucks kahvesinin içindne cam parçaları çıktı.

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden olan, Türkiye genelinde onlarca şubesi olan Starbucks, son günlerde ürün toplama haberleri ile gündeme gelmeye başladı. Amerika'dan gelen son dakika bilgilerine göre şirket, 300 binden fazla kutu vanilyalı frappucino için geri çağırma programını başlattı. Başlatılan program kapsamında Starbucks'ta satılan en az 300 bin kutulu ürünün içina cam parçası karışmış olma ihtimali olduğu , bu nedenle bu ürünlerin geri toplandığına yer verildi. Gelen bilgilere göre içinde cam olan bu ürünlerin Starbucks'ta değil çüncü taraf perakendecilerde satıldığı öğrenildi.

Gelen son bilgilere göre söz konusu durumun asıl sorumlusunun Starbucks olmadığı, kahvelerin paketleme işini yapan PepsiCo olduğu öğrenildi. Camların kutulara nasıl girdiği henüz net değil. Fakat içinde cam parçacıklaır olan bu ürünün sadece Amerika'da mı yoıksa diğer ülkelerde de mi satıldığı henüz belli olmadı.

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi tarafından konu ile ilgili bir açıklamaya yer verildi. Söz konusu açıklamalara göre içine cam karışan içeceklerin son kullanma tarihlerinin şu şekilde olduğuna yer verildi:

08.03.2023,
29.05.2023,
04.06.2023
10.06.2023.

Bu üründen aldığınızda yukarıdaki son kullanma tarihine bakarak alabilirsiniz. Eğer yukarıdaki gibi son kullanma tarihi olan Frappucino alırsanız içinden cam parçası çıkma ihtimali biraz yüksek.

Söz konusu geri çağırma Sınıf 2 olarak kategorize edildi. Bu kategoriye baktığımızda camlı kahvelerin içilmesi durumunda kişide büyük yaralanma ya da doğrudan ölüm riskinin düşük olduğu, fakat geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilecek vakalar için kullanılıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç