Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Umut Veren Detay
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Umut Veren Detay

Staj ve çıraklık mağdurlarına ilişkin son dakika açıklaması sosyal güvenlik başuzmanından geldi.

Emekli Haberleri 11 Ekim 2022 12:35 0
Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Umut Veren Detay

İsa KArakaş'tan Staj EYT mağdurlarına ilişkin son dakiak açıklaması.

Sosyal Güvenlik Başusmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika açıklamasında staj EYT açıklamasını değerlendirdi. Karakaş , Youtube sayfası üzerinden yayınladığı videosunda şunları söyledi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yaptığı son açıklamaya bakalım. Stajyer arkadaşların kafası karma karışık. öncelikle stajyer arkadaşlarımdan başlayayım. Durum ne oldu ona bakalım. Çalışma Bakanının yaptığı son açıklamaları okuyalım. Biliyorsunuz Aydın'da toplantıda stajyerlerle ilgili ne demişti Bakan 22 Eylül'de, Staj süresinin emeklilik kapsamına alınmasına ilişkin "Biliyorsunuz staj sağlık sigortası yapılıyor. , emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konu yeniden ele alınması gerek. Ben bu konuda çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? EYT kapsamında bunu değerlendirmek gerekir. Çünkü EYT çalışması tamamlanınca bu soru da aydınlanmış olur' diye bir cevap gelince stajyer arkadaşlarımız oldukça umutlandı. 

EYT'liler kadar olmada da sizler de hakkınız aradınız. rtık tüm Türkiye biliyor. Meclis devam ediyor. Stajyer çıraklarla ilgili bir düzenleme yapılması halinde EYT yasasına yönelik geriye dönük mutlaka faydalanırlar. Kesin yararlanırlar. Çıraklık ve stajyer mağdurları bu EYT yasası kapsamına alınmasa bile örneğin 95'te stajı olanlarla ilgili yasa 6 ay sonra çıksın, EYT çıktıktan sonra stajyer ve çırakların da işini kolaylaştıracak. Çünkü sonradan yasa çıksa bile bunlar geriye dönük yasadan faydalanabiliyor."

İşte açıklamanın tamamı:

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç