Staj ve Çıraklık mağdurlarına son dakika: MHP'den umutlandıran açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Staj ve Çıraklık mağdurlarına son dakika: MHP'den umutlandıran açıklama geldi

Son dakika haberi: MHP'den staj ve çıraklık süresi mağdurlarına umut veren bir açıklama geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emekli Haberleri 10 Ara 2023 4
Staj ve Çıraklık mağdurlarına son dakika: MHP'den umutlandıran açıklama geldi

Staj ve çıraklık mağdurları için son dakika: MHP yeşil ışık yaktı.

Staj ve çıraklık süresinin sigortalılıktan sayılmaması nedeniyle binlerce vatandaş, EYT düzenlemesinden faydalanamadı ve emekli olamadı. Emekli olamayan vatandaşlar, staj ve çıraklıkta geçen sürelerin de sigortadan sayılmasını ve kendilerine de emeklilik hakkının tanınmasını istiyor. Peki staj mağdurlarına düzenleme gelecek mi? Çıraklık süresi mağdurları emekli olacak mı? Süreler sigortadan sayılacak mı?

Bu konuda birçok çalışma yapan, siyasilerle görüşen staj ve çıraklık süresi mağdurlarını umutlandıran bir son dakika açıklaması geldi. Cumhur ittifakı üyesi MHP'den gelen son dakika açıklaması, staj ve çıraklık mağdurlarını umutlandırdı. Söz konusu açıklama kısa süre içinde sosyal emdya üzerinde gündem oldu ve çokça paylaşıldı.

Gelen açıklamada MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, staj ve çıraklıkta geçen sürelerin sigortadan sayılmasını ve binlerce vatandaşa sigortalılık hakkının tanınmasını istedi.

X hesabı üzerinden açıklama yapan Aycan, şu ifadeleri kullandı:

"Stajyer ve Çıraklar mağdur durumda. Staj ve Çıraklık ta aktif çalışma hayatı sayılmalı ve bu dönemde geçen süre emekliliğe sayılmalıdır. Bu haksızlık ortadan kaldırılmalıdır"

MHP'den destek gelmesi, bu konuda çalışma bekleyen vatandaşları umutlandırdı.

Staj çıraklık düzenlemesi geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Staj mağdurları adalet istiyoruz hakkımız istiyoruz adalet yerini bulsun saygılarla dilerim
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Prof.sefer hocamıza desteğinden dolayı teşekkür ederiz çıraklık ve Staj süresi emeklilikte sayılmalı ve sigorta başlangıcı gerçek hak iadesidir
Ziyaretçi 7 Ay Önce
E.devlette görünen ve hatta elimizdeki Sigorta kartlarında yazan ilk işe giriş tarihin geçerliliğini istiyoruz. Üstelik Staj döneminde verilen Sigorta Sicil Numarası üzerinden halen primlerimiz yatmaya devam etmektedir. STAJ 1996 STAJ SSK BAŞLANGICI OLMALI MESLEK LİSESİ STAJ MAĞDURLARI
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Emeklerimiz yok sayılmasın istiyoruz mücadelemiz devam ediyor