Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması geldi

Son dakika haberi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada EYT'de staj ve çıraklık sigortası düzenlemesine değindi.

İş Dünyası 24 Ocak 2023 21:08 5
Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması geldi

Son dakika: Çalışma Bakanı Bilgin'den staj ve çıraklık süreleri hakkında son dakika açıklaması geldi.

Bengü Türk ekranlarında yayınlanan programda Gökhan Altunkaş'ın konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine değindi. Bu yasa kapsamında staj ve çıraklık konusunun çözülüp çözülmeyeceği sorusuna Bakan'dan cevap geldi. Bakan Bilgin, staj ve çıraklık sigortasının bu kapsamda olmadığını, bunun yanlış bilindiğini söyledi. Staja girenlerin aslında çalışan olmadığını , sadece eğitimde olduğunu, prim ödemelerinin zamanında yapılmadığını söyleyen Bakan Bilgin, MÜMKÜN DEĞİL diyerek bu konunun EYT kapsamında değerlendirilmeyeceğini söyledi. İşte o açıklama:

Sizce staj çıraklık EYT kapsamında olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Staj ve çıraklık açıklaması gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Sen sosyal devlet oldugunu iddia ediyosan,stajerlein sgortasini ya sen yatiracaktin yada çalışılan yere mecbur odetecektin..patron yok deyip cikamassin işin içinden,devlet isen benim haklarimi korumak zorundasın..
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Ç alisma yok mus bide babamızın hayrına gittik akşama kadar çay kahve keyfi yaptık yani yurt dışında staj yapan kişi turliyede emekli oluyor bırakın gerisini bu kadar sgk uzmanları analarının ak sütü gibi helal diyor Ama anlamak istemeyen anlamıyor MHP 2018 seçim beyannamesinde konuyu çözecek diyordu çözdü bu kadar insanın vebali onların boynuna
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Sayın bakan bu bizim ana sütü gibi hakkımız,siz yapmaz iseniz mutlaka bizi anlayan bir hükümet gelecek ve getireceğiz.BİZİM OYUMUZ STAJA.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Staj hakkimiz, hayvan gibi calistirildik, egitim diye staja gittik, resmen hammallik yaptik
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Eninde sonunda hakkımızda alacağız sana patronu göreceğiz 14 Mayısta merak etme