Staj ve çıraklık mağdurları için son dakika açıklaması: 'Bu iş çözülür'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Staj ve çıraklık mağdurları için son dakika açıklaması: 'Bu iş çözülür'

Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Özgür Erdursun, bu işin çözüleceğini söyledi.

İş Dünyası 15 Mart 2023 11:18 0
Staj ve çıraklık mağdurları için son dakika açıklaması: 'Bu iş çözülür'

Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili son dakika açıklaması: Bu iş çözülür.

Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili son dakiak açıklaması geldi. Önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, EYT'nin eksik çözüldüğünü, çıraklık ve staj mağdurlarının sıkıntılarının çözülmedini söyleyerek bu konuda çalışma sözü verdi.

EYT yasasını, hemen yürürlüğe girmesi için Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyeceğini söyleyen Özgür Özel, "EYT sorunu çözüldü ama eksik çözüldü. Staj mağdurlarının mağduriyetini dile getiriyoruz. Normalde muhalefet refleksiyle Anayasa Mahkemesine götürmemiz lazım ama yapmayacağız. Staj mağdurlarına sözümüz sözdür, CHP iktidara geldiği gün bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı ve çıraklık ile staj mağdurlarının sorunlarını çözecekleri vaadinde bulundu.

BU İŞ ÇÖZÜLÜR

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel'den gelen bu açıklamadan sonra kritik bir değerlendirme geldi. Gelen açıklamada Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, üst düzey sözlerin verildiğini ve bu sorunun da çözüleceğini söyledi. Açıklamada Erdursun, "Staj ve çırakların ilk işe başlama tarihleri emeklilikte işe başlama olarak sayılmıyor, EYT yasasında yer almadı ancak üst düzeyde sözler veriliyor bu iş çözülür, sigorta başlangıcı sayılır… Bu bir süreçtir!" ifadelerini kullandı.

SEÇİMDEN ÖNCE OLMAZ

Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili bir çalışma olması durumunda bunun ancak seçimden sonra olacağı bildirildi. Staj ve çıraklık mağdurları haberleri için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç