Staj ve Çıraklık Mağdurları, Hükümete Tekliflerini Sundu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Staj ve Çıraklık Mağdurları, Hükümete Tekliflerini Sundu

Staj mağdurlarından son dakika açıklaması geldi ve mağdurlar derneği başkanı, hükümete tekliflerini verdi.

Emekli Haberleri 16 Ekim 2022 15:44 1
Staj ve Çıraklık Mağdurları, Hükümete Tekliflerini Sundu

EYT Staj mağdurlarından son dakika açıklaması.

EYT Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman'dan son dakika açıklaması geldi. Gazete İlksayfa'ya açıklamada bulunan Salman, staj mağdurlarının sıkıntılarının nasıl çözülebileceğini kamuoyuna anlattı.

Salman açıklamasında borçlanma meselesine değindi ve “Yaptığımız stajlar emeklilik primi olarak sayılmıyor. Bu durumda yaklaşık 1 buçuk milyon insan ve ailesini mağdur ediyor. Devletimize borçlanma yöntemi ile ortaya koyacağımız kaynakla soruna çözüm bulunacağına inanıyoruz. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesi için yetkili makamların sesimizi duymasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVLETE KÜLFET OLMAZ KAYNAK OLUR

Borçlanma düzenlemesi ile staj mağdurlarının devlete külfet değil kaynak olacağını söyleyen Salman, "Biz dernek olarak konu ile alakalı tekrardan grup başkanvekillerini ziyaret ettiğimizde konuyla alakalı çalışmanın mevcut olduğunu çalışmaların devam ettiğini söylediler” ifadelerini kullandı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz tekrardan dernek olarak yetkili makamlara çalışma raporlarını sunduk. Biz raporlarda özellikle şunu belirttik staj ve çıraklık mağdurlarının devlete bir külfet değil bir kaynak yaratacağını ve bu kaynağında EYT’de kullanılabileceğini beyan ettik. Yaptığımız stajlar SSK başlangıcımız olsun derken, staj SSK başlangıç numaralarının alınmasıyla 1 buçuk milyondan fazla mağdurun borçlanma yolu ile bu sorun çözülebilir .” “

İŞE BAŞLAMA TARİHİNDE STAJIN İLK GÜNÜ ESAS ALINSIN

Bazı örnekler vererek sözlerini sürdüren Salman, “1996 yılında meslek lisesine giden bir mağdur. 1996 yılından Staj SSK başlangıç numarası alıyor. Bir fiil haftanın üç günü işe gidiyor. İki günü okula gidiyor. Burada SSK numarası veriliyor. Aynı numara ile çalışma hayatına devam ediyor. 2001 yılında tüm sigorta kolları kapsamında okulu bitip işe girdiğinde aynı numara ile devam ediyor ve emeklilik şartları 2001 yılına göre dikkate alınmaktadır. Bu çalışan staj zamanında 1996 yılında almış olduğu numaranın geçerliliğini emeklilik sisteminde görmüyoruz. Burada bizlere yapılan bir haksızlık olduğunu beyan ediyoruz. Bundan dolayı 5510 sayılı konunun 41. Maddesinde bütün borçlanma yöntemleri mevcutken biz staj ve çıraklık mağdurlarına bu hakkın verilmesine talep etmekteyiz” dedi.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  |Ankara

Kaynak: https://www.gazeteilksayfa.com/staj-magdurlarindan-hukumete-borclanmaya-haziriz-cagrisi-156656h.htm

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
Elektrik lisesi mezunu olduğum için genç yaşlarda inşaatlarda çekiç salladım......devletimiz bize staj sigortası yaptı...tabi aradan yıllar geçti....E .Devlet sisteminde bile sigorta başlangıç tarihi olarak staj görünmesine rağmen emeklilikte başlangıç sayılmaması bizleri şaşırtmaktadır...bizlere hakkımız olanın verileceğine inanmaktayım...sayın cumhurbaşkanım duy sesimizi.......staj...eyt