SSK ve Bağkur maaş zammında eşitleme formülü gündemde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SSK ve Bağkur maaş zammında eşitleme formülü gündemde

Son dakika haberi: SSK ile Bağkur emeklilerinin maaş zammında eşitleme formülü açıklandı. İşte zamda yeni formül.

Emekli Haberleri 31 Ara 2023 0
SSK ve Bağkur maaş zammında eşitleme formülü gündemde

SSK ve Bağkur emeklilerine eşitleme formülü.

2024 yılına saatler kala emekliler, ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ederken konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte zam oranının belli olacağına yer verilirken Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 65.39 olduğu, Aralık TÜFE beklentisinin ise 3.26 olduğu bildirildi.

Tahminlerin gerçekleşmesi durumunda 6 aylık enflasyon rakamı yüzde 38 olacak ve buna göre kamu personelleri ile memur emeklilerine yüzde 50 civarında zam olacağı bildirildi.

Türkiye Gazetesi Yazarı ve Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş bir son dakika açıklamasında bulundu ve maaş zamı hesaplamasının farklı olduğunu söyleyerek, "Biliyoruz ki SSK ve Bağ-Kur emekleri toplu sözleşmeden faydalanamıyor" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri aylıklarını ilgilendiren 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 38 olduğu için şimdiden ceplerinde. Memur ve memur emeklerinde ise durumun farklı. Memur maaşlarına bağlı olarak memur emeklileri de aynı oranda zam alıyor. Bir de biliyoruz ki, toplu sözleşme farkı var. Dolayısıyla memur ve memur emekleri yüzde 38 enflasyon farkı ve yüzde 15 toplu sözleşmede rakamı ile yüzde 50 zam alacak”

SSK ve Bağkur Zammında Eşitleme Formülü

Memur ve memur emeklilerinin yanı sıra SSK ile Bağkur emeklilerine yapılacak zam oranı merak edildi. Bu konuda da bir değerlendirmede bulunan Karakaş, hükümetin eşitleme formülü olduğunu söyledi ve "Hükûmet malum geçen yıl yine aynen bu dönemlerde SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi diye bir ayrım olmadan herkese yüzde 30 oranında eşit bir şekilde zam yaptı. 2023 Temmuz ayında da hükûmet SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı, memur emeklisi fark etmeden herkese standart yüzde 30 oranda bir zam yaptı. Şimdi benim öngörüm burada yine bir eşitleme formülünü devreye gireceği yönde. SSK, Bağ-Kur emeklerinin enflasyon farkı zaten yüzde 38 oranında. Memur ve memur emeklerinin ise yüzde 50 oranında. Dolayısıyla en düşükte eşitleme olayı yine devreye girecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 38 olan enflasyon farkına yüzde 12 oranında refah payı verilerek yüzde 50’ye çekilecektir. Ancak bu durumda memur emeklisine ve memurlara sıfır refah payı söz konusu olacak” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç