SSK ve Bağkur emeklilerinin ek maaş zammı tablosu belli oldu: Kök maaşına göre yeni zamlı maaşlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek maaş zammı tablosu belli oldu: Kök maaşına göre yeni zamlı maaşlar

Emeklileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi ve SSK ile Bağkur emeklilerinin zamlı maaş tablolarna yer verildi.

Emekli Haberleri 24 Ocak 2024 17
SSK ve Bağkur emeklilerinin ek maaş zammı tablosu belli oldu: Kök maaşına göre yeni zamlı maaşlar

SSK ve bğakur emeklilerinin yeni zamlı maaş tablosu açıklandı: Birçok emekli, yine 10 bin TL alacak.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada emeklilerin Şubat ayında alacağı maaş zammına yer verildi.

BAKAN IŞIKHAN MÜJDEYİ VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada emeklilerin ek zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Emeklilerimize 2024 yılının ilk yarısı için yapılacak zam oranları belli olmuştu. Memur emeklilerimiz için yüzde 49.25 oranında artış sağlanmıştı. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz için gerçekleşecek oran yüzde 37,57, bu oranı son kabine toplantımızda 5 puan daha ilave ederek yüzde 42.6’ya çıkarmıştık. Bu düzenleme TBMM Genel Kurulu’na sunuldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak ben, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve AK Parti Grup Başkanımız Sayın Abdullah Güler’in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik ve çalışmalar sonrasında belli bir noktaya ulaştık. 13 buçuk milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı Ocak ayı itibariyle yüzde 49,25’e yükseltiyoruz"

“Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm emeklilerimize Ocak 2024 itibariyle ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Tüm emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında emeklilerimizin aylıkları artıyor. Temmuz ayında memurlar için Toplu Sözleşme, SSK ve Bağ-Kur için de mevzuat çerçevesinde emekli aylıkları artacak. Teklifimiz şu an Genel Kurulda kabul edilip Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacak. İmkanlarımız olduğu sürece yine emeklilerimizi asla enflasyona ezdirmemeye gayret ediyoruz. Emeklilerimizi ekonomik ve sosyal olarak desteklemeye ve güçlendirmeye gayret ediyoruz”

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada emeklilere gelen maaş zammı ile ilgili, "Meclisimizin de onayını aldıktan sonra SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarında Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

KÖK MAAŞIMI NASIL ÖĞRENİRİM?

E Devlet kapısı üzerinden emekli maaşı sorgulama kısmından kök maaşınızı öğrenebilirsiniz.

TABLO AÇIKLANDI

Maaş zammı açıklaması sonrası tablo açıklandı. 

Tabloya baktığımızda 2023 kök maaşı 4500 lira olan, yeni zamla 10 bin lira alacak. 5 bin lira olan da 10 bin lira maaş alacak.

Kök maaşı 6 bin 700 liraya kadar olan emekliler 10 bin lira alacak.

2023 kök maaşı 7 bin lira olanların yeni maaşı 10 bin 448 TL olacak.

Diğer maaşlar şu şekilde: (PDF hali için TIKLAYIN)

MAAŞ FARKI

Ocak ayı itibarıyla zam geçerli olacak. Ocak ayında aldığınız maaş ile Şubat maaşınızın farkı, Şubat ayında, Şubat ayı maaşına eklenecek ve fark ödemesi bu şekilde yapılacak. Sizce bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
2004 2008 deki maaş bağlama oranını kaldırın emekli ler rahat yaşar
Ziyaretçi 6 Ay Önce
bu pahalilikta en az 20000 TL en düşük maaş olması lazım ki buda yetmez ev kirası kalırsa fatura ödersiniz alım gücü sıfır 2008 deki iptal edilen yasa tekrar gelsin asgari ücretten yüksek olması lazım
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Yetersiz tabiki etin kilosu olmuş 400 TL Bu pahalıkta adamla dalgamı geçiyorlar kendi sofrasında binbir çeşit yemek fakirin sofrasında iki eşit neden alım gücü olmadıgı için
Ziyaretçi 6 Ay Önce
kök maaş zamlı olmadığı yerde %49.25 artması neye yarar ki +%80 ek zan olsa neye gerek
Ziyaretçi 6 Ay Önce
kesnlikle hayır yetersiz