SSK Bağkur emeklileri ve memurlara rekor zam geliyor: Oranı açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SSK Bağkur emeklileri ve memurlara rekor zam geliyor: Oranı açıkladı

Son dakika açıklaması uzman isimden geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ve emeklilere gelecek zammı açıkladı.

Emekli Haberleri 4 Eylül 2023 11:29 14
SSK Bağkur emeklileri ve memurlara rekor zam geliyor: Oranı açıkladı

Memurlara, SSK ve Bağkur emeklilerine rekor zam yolda.

Sosyal Güvenlik Uzmanı ÖZgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında enflasyon farkını değerlendirdi ve yıl sonunda beklenen neflasyon farkı ile memur ve emeklilerin zam oranını açıkladı.

2. AYDAN MAAŞ ZAMLARI ERİDİ

Temmuz ayının başında memur ve emeklilere maaş zammı gelmişti. Gelen zamdan sonra açıklanan 2 aylık enflasyon ile birlikte maaş zamları erişim oldu. Eriyen maaş zamları sonrası enflasyon farkı da oluştu.

Temmuz enflasyonu aylık bazda yüzde 9.49 gelirken Ağustos ayında aylık TÜFE yüzde 9,09 seviyesinde geldi. İki aylık enflasyondan yüzde 6'lık TİS zammı düşüldüğünde memur ve emeklilere şimdiden yüzde 12'nin üzerinde enflasyon farkı oluşmuş durumda.

REKOR ZAM

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, X hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında memur ve emeklilere gelecek zammı değerlendirdi. Gelecek aylarda açıklanacak enflasyon rakamlarının geçen senelerdeki gibi yine yüksek beklendiğini söyleyen Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK Ağustos ayı enflasyonunu yüzde 9,09 olarak açıkladı. Enflasyon Oranını 2022’ye oranladığımızda (Eylül, Ekim ayında daha yüksek enflasyon olursa, geçmiş yıllarda böyle olmuştu!) 2024 Ocak ayında SSK, Bağ-Kur emeklilerine %63 Emekli Sandığı emeklilerine ve memurlara en az %72 oranında (enflasyon farkı+zam)verilebilir"

Bu açıklamaya baktığımızda memur ve memur emeklilerine yüzde 72 oranında, SSK ve Bağ Kur emeklilerine ise yüzde 63 oranında zam bekleniyor. Sizce bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM NE ZAMAN NETLEŞECEK?

Maaş zammı 3 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak Aralık enflasyon rakamları ile netleşecek. Haberdar oılmak için takipte kalın.

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
enflasyon rekor kırıyor emekli maaşı da düşüş te reko kırıyor
Ziyaretçi 10 Ay Önce
yakarsa hükümeti emekliler yakar az kaldı görecekler
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Ya ssk emeklisine nekadar zam verdiniz allahınızı severseniz yine alt ta kalacak işçi emekçi 1.69 memur 1. 72 biz emekliler açız ve evsiz kalmak üzereyiz kiralara bile yetmiyo paramız 7 buçuk maaş kira 15 kiralarada bi yol bulun maaslarimizada doğru düzgün zam yapın yeter artık
Ziyaretçi 10 Ay Önce
kureselciler emekliden intikam alıyor diğer taraftan uyum çerçevesinde testek alıyorlar yalansa itiraf etsinler birleşik kiralliktan aldıkları destek paralarını
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Yeter yaaa sanki emekliye çok Bi fark veriyorlar gibi müjde demezlermi