Spotçularda Fiyat Çılgınlığı: İşte 3+1 Öğrenci Evini Dizmek İçin Ödeyeceğiniz En Az Tutar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Spotçularda Fiyat Çılgınlığı: İşte 3+1 Öğrenci Evini Dizmek İçin Ödeyeceğiniz En Az Tutar

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala spotçularda hareketlilik başladı. Öğrenciler, tuttukları eve eşya koymak için yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalacak.

Finans Magazin 24 Eylül 2022 08:55 0
Spotçularda Fiyat Çılgınlığı: İşte 3+1 Öğrenci Evini Dizmek İçin Ödeyeceğiniz En Az Tutar

Üniversiteler açılıyor: İşte Spotçudan alınacak eşyaların fiyatları.

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kaldı. Gelceek haftadan itibaren üniversitelerde eğitimin başlayacak olması ile spotçularda yoğunluklar başladı. Birkaç gün öncesinden okul okuyacağı şehirlere giden öğrenciler, spotçuları gezdi ama gördükleri fiyatlar karşısında büyük şok yaşadı.

KYK YURDU ÇIKMAYAN MECBUR

KYK yurdu çıkmayan ya da yurtlarda kalmak istemeyen gençlerin ilk tercih ettikleri kendi evlerini tutmak. Eşyalı ev arayan öğrencilerin çoğu , fiyatın pahalı olması ve eşyalı evlerin genellikle öğrenciye verilmemesi nedeniyle mecburen eşyasız ev kiralayan öğrenciler, evi güç bela 4-5 arkadas kiraladıktan sonra spotçuların yolunu tutmaya başladı. 

EŞYALAR NE KADAR?

Sıfır eşyaların fiyatlarının rekor düzeylere ulaşması nedeniyle gençler mecburen spotçulardan ikinci el elden düşme eşyalar almak zorunda. Son  zamlar sonrası spotçular da fiyatlara yüksek zamlar yaptı. Spotçuluk yapan Selami Al isimli kişi Türkiye Gazetesi'nden MAhmut Özay'a yaptığı açıklamada, “Sıfır pahalı olunca bize geliyorlar. Aslında burada da fiyatlar ucuz değil her üründe ortalama iki kat artmış durumda. Sıfır öğrenciler için hayal olduğu için satabiliyoruz. Bir öğrenci bizim bu çarşıdan 18-20 bin TL arası fiyatla evin eksiklerini tamamen alabilir. Bu fiyatların önceki senelerde 8-10 bin arasındaydı” ifadelerini kullandı.

2. el buzdolabı 2 bin 500 lira

Oturma takımı ve çekyatlar 3 bin lira

Çamaşır ve bulaşık makinesi 4 bin lira

Mutfak eşyaları, halı , televizyon derken 3+1 olan bir ev ancak 20 bin liraya dizilebiliyor.

Çok değil bundan 4-5 yıl önce bu paralara sıfırları alınabiliyordu.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç