SPK'dan Pamel, Mtrks, Euhol ve Dnısı İçin Tedbir Kararı: İşte Tedbirlerin Biteceği Tarih
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SPK'dan Pamel, Mtrks, Euhol ve Dnısı İçin Tedbir Kararı: İşte Tedbirlerin Biteceği Tarih

SPK tarafından bir açıklama yapıldı ve 4 hisse ile 1 kişiye yeni tedbirler getirildiğine yer verildi. İşte o açıklama.

Borsa 19 Mayıs 2022 21:33 0
SPK'dan Pamel, Mtrks, Euhol ve Dnısı İçin Tedbir Kararı: İşte Tedbirlerin Biteceği Tarih

Son dakika habeir: SPK'dan 4 hisse ve 1 yatırmcı hakkında tedbir kararı geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada borsada 4 hisse ve 1 kişi hakkında tedbir kararı alındığına yer verildi. 

Hakkında tedbir kararı verilen hisselerden ilki DNISI oldu. Dnısı adı ile borsada işlem gören Dinamik Isı Yalıtım hakkında DNISI.E paylarının 20 Mayıs tarihindne 17 Haziran'a kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyeceğine yer verildi.

Hakkında tedbir kararı alınan bir diğer hisse ise Euhol adlı hisse oldu. EUHOL.E payları için de 20 Mayıs'tan 17 Haziran tarihi seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere kısıtlama geldi. Açığa satış ve kredili işlemler konu edilemeyecek.

Bir diğer kısıtlama gelen hisse de Pamel oldu. Pamel Elektrik hakkında 20 Mayıs'tan sonra 1 ay boyunca açığa satış yasağı ve kredili işlem yasağının önleyici tedbir olarak uygulanacağına yer verildi. 

Bunun yanı sıra Pamel hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle Nuri Güleryüz adlı kişiye 20 Mayıs'tan itibaren 3 ay süre ile açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve internetten emir iletilmesi kısıtlamalarının getirildiğine yer verildi.

Hakkında kısıtlama gelen son hisse ise Mtrks oldu. Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri'nin oayında 20 Mayıs tarihinden itibaren 1 ay süre ile açığa satış yasağı ve kredili işlem yasağının ve brüt takas önleyici tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi. 

SPK açıklamasına göre bu tedbirler 20 Mayıs itibarıyla başlayacak.

Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç