SPK'dan Borsada Manipülasyon KAP'ı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SPK'dan Borsada Manipülasyon KAP'ı

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve borsada manipülasyon iddialarına değinildi.

Borsa 19 Eylül 2022 10:27 0
SPK'dan Borsada Manipülasyon KAP'ı

SPK'dan beklenen açıklama geldi. Son günlerde gündemde çokça dolaşan borsada manipülasyon açıklamaları sonrası Sermaye Piyasası Kurulu, borsanın anlık olarak takip edildiğini , kurulun tüzel ve gerçek kişilerin piyasalaro bozucu hareketlerinin denetim ve gözetim altında olduğunu bildirdi.

Son dönemlerde borsada olağandışı hareketler gözlemleniyor. Özellikle banka hisselerinde ve bazı başka hisselerde. Art arda tavan giden hisseler, son günlerde ciddi şekilde satış yedi ve hızlı şekilde düşmeye başladı. CHP Genel Başkanı başta olmak üzere birçok isim, burada manipülasyon olduğunu iddia ederken konu ile ilgili SPK'dan açıklama geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde, bazı basın ve yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında , borsada yaşanan dalgalanmalarla ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyduğu bildirildi.

KAP'a yapılan açıklamaya baktığımızda piyasalarda gözetim ve denetimin sıkı şekilde devam ettiği belirtildi ve "Pay senetlerinde yapılan işlemler Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilirken, Kurulumuz da gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yapmaktadır. Kurulumuz, yasalar çerçevesinde, yatırımcıların korunmasını ve sermaye piyasasının gelişimini ön planda tutmaktadır" denildi.

CHP GENEL BAŞKANI: KÜÇÜK YATIRIMCILARA KAYBETTİKLERİNİ VERECEĞİM

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Dolandırılan küçük yatırımcıların zararlarının telafisi, bu mikropların ve beslediklerinin parası ile telafi edilecek. Konunun bu boyutunu da uzun zamandır takip ediyorum, kimse merak etmesin." demişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç