SPK Sonrası Flaş İddia: Borsada Son 1 Yılın İşlemleri İncelenmeye Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SPK Sonrası Flaş İddia: Borsada Son 1 Yılın İşlemleri İncelenmeye Başladı

Son dakika haberi: Borsa İStanbul'da yaşanan düşüş sonrası dikkat çeken bir son dakika haberi geldi.

Borsa 20 Eylül 2022 19:11 0
SPK Sonrası Flaş İddia: Borsada Son 1 Yılın İşlemleri İncelenmeye Başladı

Borsada son 12 ayın işlemlerinin inceleneceği iddia edildi.

Son haftalarda oldukça hareketli seyreden borsada son bir haftadır sert düşüşler görülüyor. Bakan Nureddin Nebati'nin borsa açıklamasından sonra yükseliş sürerken geçen hafta Amerika'dan gelen enflasyon rakamları ve Fed'in yaklaşan faiz kararının yüksek olacağı beklentisi borsayı düşürdü. 

Geçen hafta yüzde 9 kayıpla kapatan borsa önceki gün yine sert düştü ve devre kesici geldi. Ciddi satışlarla birlikte endeks dün yüzde 5'ün üzerinde değer kaybederken borsada işlemlerin inceleme altına alınacağı açıklaması sornası bugün yeşil kapattı. Son verilere göre endeks bugün yüzde 2.44 yükseldi ve 3277 seviyesine kadar çıktı.

Dün bir açıklama yapılmış ve Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği’nde acil toplantı düzenlenmişti. Toplantıdan sonra bir son dakika haberi geldi ve borsada son 1 yılın işlemlerinin mercek altına alınacağı ve incelemenin başlatıldığı iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz 23 Ağustos tarihinde borsa ile ilgili yaptığı açıklamada , “Döviz kuru ve diğer emtialarda dengeli bir seyir var. Getirisi enflasyonun altında. Vatandaşlara şu an en çok getiriyi getiren Borsa İstanbul. Vatandaşlarımızın nereye kanalize olacağı çok açık” diyerek vatandaşlara borsa yatırımı önermişti.

Finans7.com | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

 
 
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç