SPK Onayladı: Kimteks, BMS ve İmaş Makine Halka Arz Oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SPK Onayladı: Kimteks, BMS ve İmaş Makine Halka Arz Oluyor

Borsa yatırımcısını yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada 3 şirket için halka arz onayı çıktığına yer verildi.

Borsa 14 Nisan 2022 22:15 0
SPK Onayladı: Kimteks, BMS ve İmaş Makine Halka Arz Oluyor

SPK 3 şirketin daha halka arz başvurusunu onayladı.


Sermaye Piyasası Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Hafta sonuna geldiğimiz dakikalarda yapılan haftalık bülten açıklamasına göre kurul , 3 şirketin daha halka arz başvurusunu değerlendirip onayladığını kamuoyu ile paylaştı.Açıklanan rapora baktığımızda 3 şirketin hangi fiyatlardan halka arz edileceğinin de açıklandığı görüldü.


HALKA ARZ EDİLECEK ŞİRKETLER

Halk arz için Sermaye Piyasası Kuruluna başvuru yapan şirketler , şirketlerin 1 lot fiyatının ne kadar olduğu konuları ile diğer detaylar şu şekilde:


Kimteks Poliüretan adlı şirketin halka arz başvurusu kabul edildi. Kimteks hakkında şu bilgiler Kimteks, 1983 yılından beri müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli hammadde tedariği, teknik destek, finansal ve lojistik çözümler sunmaktadır. Plastik, kaplama, kauçuk, boya ve tekstil sektörlerinde faaliyet göstermektedir.


Kimteks hissesi 29 liradan halka arz edilecek.


BMS Birleşik Metal adlı şirketin halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı. Buna göre BMS 17.50 TL'den halka arz edilecek. Şirket hakkında ise şu ifadeler yer almaktadır: "BMS TEL , 1999 yılında demir çelik sektöründe faaliyet göstermek üzere İstanbul’da kurulmuştur. İlk olarak ticaret yaparak faaliyet gösteren BMS TEL. nervürlü inşaat demiri toptan ve perakende satışına odaklanmıştır. Firma 2011 yılında tarihinin en yüksek ticaret tonajına ulaşıp yaklaşık 180.000 ton/yıl demir çelik ticaretiyle sektörde kendini ispatlamış ve önemli bir yer edinmiştir ."


İmaş Makine: adlı şirketin halka arz başvurusu kabul edildi. Şirketin 1 lot fiyatı 15 lira olacak. Şirket hakkında bilgi ise şu şekilde: "İttifak Holding bünyesinde 1989 yılında yüksek kalite ve teknoloji ile makine ve ekipman üretmek üzere kurulan İmaş, tahıl değirmenciliğinde Milleral, yem fabrikalarında Viteral, şeritli testere sektöründe Cuteral, çelik yapı sektöründe Steral ve satış sonrası hizmetlerde ise ProSupport markalarıyla faaliyet göstermekte, profesyonel idari ve teknik kadrolarıyla bu sektörlere değer katmaktadır."


Talep toplama tarihleri , toplanan taleplere göre hisse lot dağılımının nasıl yapılacağı konularında henüz bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili söz konusu açıklamaların önümüzdeki günlerde açıklanacak. Haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç