S&P'den son dakika: Dolarda seyir değişebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

S&P'den son dakika: Dolarda seyir değişebilir

S&P'den bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada dolarda seyrin kısa sürede değişebileceğine yer verildi.

Döviz 16 Mart 2023 20:42 0
S&P'den son dakika: Dolarda seyir değişebilir

SP'den dolar yorumu geldi.

Son dönemlerde artan riskler nedeniyle güçlenen dolar kuru, daha sonra batan bankalarla birlikte yeniden gevşedi. Dolar kurunda yaşanan gevşeme ile birlikte finansal koşullarda iyileşme olduğu bildirildi. Büyük ölçüde Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın aldığı finansal sıkılaştırma hızına ilişkin aşırı güvercin beklentileri oluşmaya başladı.

Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, geçen ay doların gelişmekte olan piyasalar karşısında doların değer kazandığına yer verildi. Yapılan değerlendirmede, “Gelişmekte olan ekonomilerin döviz kurları geçen ay değer kaybetti. Ancak son birkaç gün içinde ABD'deki gelişmeler, daha az sıkı bir parasal duruş ve ardından daha zayıf bir ABD doları beklentilerinin yenilenmesi, eğilimi kısmen tersine çevirebilir" ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard Poor's tarafından yapılan değerlendirmede ekonomilere ilişkin bazı verilerin cesaretlendirici olduğuna yer verildi. Gelişmekte olan ekonomilerde imalat sektörü satın alım yöneticileri endeksinin 2002 yılının yarısından şimdiye kadar ilk defa 50 seviyesinin üzerini gördüğü kaydedildi.

Yapılan açıklamanın devamında, “Ayrıca, yeni ihracat siparişlerinde, tedarikçilerin teslimat sürelerinde, PMI'lar ve tüketici güveni gibi diğer öncü ve yumuşak göstergelerde kademeli iyileşmeler görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bu gelişmeler sonrası bazı emtia fiyatlarında yükseliş ile Çin'in salgın sonrası yeniden açılması ile yakın ve orta vadede bazı gelişmekte olan ekonomileri destekleyebileceği bildirildi ve “Bununla birlikte, (gelişmekte olan ekonomilerde ) durum kırılgan olmaya devam ediyor. Emtia fiyatlarındaki oynaklık ve siyasi istikrarsızlıktan kaynaklanan riskler önemli olmaya devam ediyor" denildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç