S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

S&P'den yapılan son dakika açıklamasında Türkiye'nin kredi notuna yer verildi. İşte Türkiye'nin kredi notu ve büyüme beklentisi.

Ekonomi 1 Nisan 2023 08:23 0
S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

S&P'den bir son dakika açıklaması yapıldı ve açıklamada Türkiye'nin kredi notunun teyit edildiğine yer verildi. Yapılan açıklamaya baktığımızda Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun B olarak teyit edildiğine yer verildi. Kredi not görünümü ise durağan seviyesinden negatife revize edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Türkiye'de Şubat ayında meydana gelen depremlerden sonra deptem bölgesinin inşasının, Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 12'lik kısmı kadar iç ve dış finansman gerektireceğine yer verildi. 

TÜRKİYE EKONOMİSİ NE KADAR BÜYÜYECEK?

Açıklamanın devamında finans ve para sektöründeki politikalarının öngörülebilirliğinin ve etkinliğinin artması, başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) sahip olduğu net döviz rezervleri olmak üzere ülkenin ödemeler dengesi pozisyonunun güçlenmesi durumunda kredi notlarının yükselebileceğine işaret edildi.

Açıklamanın devamında 2023 ve 2024 yılı büyüme beklentilerine yer verildi. Açıklamada Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 2.1 ve gelecek sene ise 2.8 seviyesinde büyümesinin beklendiği bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç