Sözleşmelilere Kadroda Sona Gelindi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmelilere Kadroda Sona Gelindi

Sözleşmeli personellere kadro konusunda sona gelindi. Düzenleme ile ilgili açıklama kısa sürede gelecek.

Çalışma Hayatı 16 Ekim 2022 09:04 0
Sözleşmelilere Kadroda Sona Gelindi

Sözleşmelilere kadro konusunda son dakika açıklaması.

Sözleşmelilere kadro ile ilgili geri sayımda sona gelindi. Konu ile ilgili son açıklama Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada “Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu çalışmada artık sona gelindi. Sözleşmelilere kadronun detaylarının ne olacağı, maaşların ne kadar artacağı, görevde yükselme, vergi dilimi ve tayinlerle ilgili düzenlemeler önümüzdeki günlerde kanun teklifi yayınlandığında netleşmiş olacak.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO BU AY

Geçen gün canlı yayında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilign taşeron işçilere kadro konusunda düzenlemenin tammalandığını ve 90 bin işçiye kadro konusunun bu ay ya da en geç Kasım ayının ilk günlerinde meclise geleceğini söyledi.

SONRA SÖZLEŞMELİLER VAR

Önceki yasama döneminde, Haziran ayında hazır denilen, ancak art arda ertelenen sözleşmelilere kadro meselesi, bu düzenlemeden sonra gelecek. Bakan Bilgin bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada düzenlemede sona gelindiğini söyledi. Kabinede bu durumun görüşüleceği ve konu ile ilgili açıklamanın geleceği bildirildi. 

Sözleşmelilere , taşeron işçilere kadro meselesi meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç