Sözleşmelilere Kadro ve Tayin Hakkında Beklenen Açıklama Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmelilere Kadro ve Tayin Hakkında Beklenen Açıklama Geldi

Sözleşmeli kamu personellerine kadro ve ek gösterge konusunda son dakika açıklaması geldi. 10 Mayıs'ta konu çözülecek.

Çalışma Hayatı 15 Nisan 2022 09:21 0
Sözleşmelilere Kadro ve Tayin Hakkında Beklenen Açıklama Geldi

Sözleşmeli memurlara kadro, tayin ve diğer haklar ile ek gösterge konusunda sona gelindi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Mayıs ayında yapılacak ek gösterge toplantısında konuların hemen hemen hepsi çözüme kavuşturulacak ve Meclise gönderilecek.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen ek gösterge çalışmalarında yeni toplantı 10 Mayıs 2022 günü yapılacak. Bakanlıkta yapılacak toplantıda birçok konu masaya yatırılacak. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışmakta olan sözleşmeli personellerin 39 ayrı statüsü bar. Son çalışmalara göre bu statüler sadeleştirilecek. Eğer evli iki öğretmenden biri sözleşmeli ise eş durumu tayini olmuyor. Tayin istemek için 3 sene beklenmesi gerekiyor. Söz konusu düzenleme ile bunun çözülmesi bekleniyor.


Sözleşmeli kamu personellerinin, ne kadar tecrübeli olursa olsunlar uzun süredir görev yapıyor olsa da imza yetkisi bulunmuyor. Örnek vermek gerekirse 20 yıldan fazla çalışan tüm işleri bilen sözleşmeli memurun imza yetkisi yok ama 1 yılda amir olan genç bir memurun imza yetkisi var ve bu personelin imza için ona gitmesi gerekmektedir. Yeni düzenleme ile birlikte kadro alacak donanımı olan, tecrübesi olan sözleşmeli personellere de imza yetkisi verilecek. Bunların yanı sıra sözleşmeli personeller, görevde yükselme sınavlarına giremiyordu. Düzenleme ile artık girebilecekler


EK GÖSTERGE VE KADRO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde düzenlenen Toplu Sözleşme Kongresinde yaptığı açıklamada , sözleşmeli personellere hak ettiklerini vermek için çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Sözleşmeli personellerin haklarının düzenleneceğini ve belli haklara kavuşturulacağını söyleyen Bilgin, çalışmada son aşamada olduklarını ifade etti.


Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, "Sözleşmelileri de kadrolu haklara sahip çalışanlarla benzer haklara sahip hale getireceğiz ama bunu gönüllülük esasına bağlayacağız. Kamuda çok fazla sözleşmeli statüsü var, onu sadeleştireceğiz. İsteyenleri kadro haklarına sahip olacak şekilde düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz. Bu konular önümüzde çok önemli ödevlerimiz olarak duruyor" ifadelerini kullandı.


Düzenleme 10 Mayıs günü ek gösterge toplantısında görüşülecek. Yapılacak görüşmede tarafların mutabık kalması durumunda düzenleme, Mayıs ayında meclise gelecek. Mecliste yapılacak görüşmenin ardından düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç