Sözleşmelilere Kadro ve Ek Gösterge İçin Tarih Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmelilere Kadro ve Ek Gösterge İçin Tarih Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmelilere kadro ve ek gösterge zammına değindi.

Çalışma Hayatı 10 Mayıs 2022 17:15 1
Sözleşmelilere Kadro ve Ek Gösterge İçin Tarih Açıklandı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den ek gösterge ve sözleşmelilere kadro açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına düzenlemelerin 6 aylık enflasyon rakamlarının değerlendirilmesi sonrası yapılacağını söyledi. 

EK GÖSTERGE ZAMMI

ATO Congresium'da  düzenlenen "Sosyo-Ekonomik Boyutu ile İş Sağlığı ve Güvenliği" temalı program, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı iş birliğinde düzenlendi. 36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası programında konuşan Çalışma Bakanı Bilgin, bugün yapılması planlanan ve ertelenen ek gösterge toplantısı hakkında "Memur Sendikaları Konfederasyonumuz ile son bir toplantı yapacağız. O toplantıdan sonra nihai değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanması konusunda en kapsayıcı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı. 

SÖZLEŞMELİLERE KADRO HAZİRAN'DA

Bakan Bilgin Mayıs ayının sonunda ek gösterge meselesinin çözüme kavuşturulacağını söyledi ve bunun ardından sözleşmeli personellere kadro meselesinin gündeme alınacağını ve sözleşmeli personellerin sorunlarının çözüme kavuşturulacağını söyledi. 

"Bütün milletimize şu mesajı vermek istiyorum." diyerek sözlerinin sonuna gelen Bakan Bilgin, "Türkiye, önemli sorunlarla karşı karşıyadır. Bugün enflasyon, konjonktürel bir sorundur. Yarın başka sorunlar olabilir ama Türkiye, artık dünyanın her tarafına üretim yapıp mal, ürün ve hizmet satarak gücünü gösterecek bir haldedir ve karşısına çıkan bütün sorunları yenebilecek bir ülkedir. Kimse endişe etmesin." ifadelerini kullandı.

EK ZAM NE ZAMAN?

Bakan Bilgin maaşlara ek zam için ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının değerlendirilmesi sonrası kararın alınacağını söyledi. 6 aylık enflasyon 4 Temmuz 2022 günü belli olacak.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yalan haber yapmayın Bakan nerede kadro haziran ayı dedi