Sözleşmelilere Kadro Müjdesi 2022'de Gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmelilere Kadro Müjdesi 2022'de Gelecek

Son dakika haberi: AK Partili Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında sözleşmelilere kadro tarihi verdi.

Çalışma Hayatı 5 Tem 2022 13:56 2
Sözleşmelilere Kadro Müjdesi 2022'de Gelecek

Sözleşmeli 560 bin personele kadro açıklaması geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Sözleşmeli kamu personellerine kadro konusunda açıklama yapan Akbaşoğlu, tarih verdi ve yaptığı açıklamada; "Ekim ayında Meclis açıldığında kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunu ele alacağız" ifadelerini kullanarak 560 bin sözleşmeliye kadro için Ekim ayını işaret etti.

BAKAN BİLGİN DÜN AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün yaptığı açıklamada sözleşmelilere kadro ile ilgili ,"Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor" demişti.

Dün kanal 24 canlı yayınına katılan Bakan Bilgin sözleşmelilere kadro konusunda yaptığı açıklamada, "Bu sorunu çözeceğim onları çözmemiz lazım. Bunun çözümü daha pratik olarak mümkündür. Diğer bir sorunumuz var kamu personeli içerisinde sözleşmeliler var. Bu sözleşme kamuda Arap saçına dönmüş sözleşmeli modeli var. Bunları sadeleştireceğiz. Sözleşme yapılması zorunlu olan statülere dönüştüreceğiz. Kadro haklarını vereceğiz.

Kadro haklarını vereceğiz diğer sözleşmeliye kamunun ihtiyacı var. Çok özel bir yazılımcı, çok özel bir teknolojiyi bilen kamunun kuruluşlarında çalışan uzmanlık isteyen personelleri mevcut kamu personeli olarak çalıştıramıyorsunuz. Onlara da seçenek sunacağız. Kamuda sana şu imkanları vereceğiz diyeceğiz. Bu çalışmamızı şu anda sürdürüyoruz. Çalışma grubundaki arkadaşlara teşekkür ediyorum." ifadelerine yer vermişti.

Süreç hakkında haberdar olmak için finans7'yi takip edin.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Taşerona kadro yoksa AKP YE OY YOOOOOOOK BUNU KENDİLERİ DÜŞÜNSÜN İKTİDARA HASRET KALIRLAR
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Taşerona kadro gelır mı