Sözleşmeli Personellere, Geçici İşçilere ve Taşeron İşçilere Müjdeli Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmeli Personellere, Geçici İşçilere ve Taşeron İşçilere Müjdeli Haber

Sözleşmeli personellere , taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro için son dakika açıklaması Çalışma Bakanı'ndan geldi.

Çalışma Hayatı 19 Nisan 2022 13:26 9
Sözleşmeli Personellere, Geçici İşçilere ve Taşeron İşçilere Müjdeli Haber

Sözleşmeli personellere , taşeron işçilere ve geçici işçilere müjdeli son dakika haberi geldi.


NTV canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada sözleşmelilere kadro meselesinin gündemlerinde olduğunu söyledi.


Son dönemlerde EYT konusunda gelen açıklamaları şaşkınlıkla izlediğini söyleyen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin şimdi gündemlerinde olmadığını söyledi. Gündemde EYT'nin olmadığını söyleyen Bakan, ek gösterge ile sözleşmeli personellere kadro meselesinin gündemlerinde olduğunu söyledi. Bakan Bilgin sözleşmeli personellere kadro ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


"Gündemimizde sözleşmeli çalışanlar var. Kamuda biliyorsunuz çok sayıda sözleşmeli statüsü var. Bunları azaltmayı, sözleşmeliyi sadece çok nadir bulunan, mesela bilişim programcıları, bilişimde çalışan mühendisler ve benzeri mesleklerde çalışan statülere sahip insanlar bunlar nadir olur. Bunları ortalama kamu personeli rejimindeki ücretlerle istihdam etmek mümkün olmuyor. Dolayısıyla burada sözleşmeliye ihtiyaç var. Mesela Atom Enerjisi kurumunda bir atom uzmanı ilgili yerlerde çalışmış doktora yapmış falan. Türkiye'ye dönmüş gelmiş bunu o şekilde çalıştıramazsınız. Bizim kamu personeli rejimimizle onu çalıştıramazsınız. Buna sözleşmeli yaparsınız. Ama şu anda kamudaki sözleşmeli düzeni çok daha. Neredeyse her meslekten sözleşmeli var. Biz bunu değiştirdik. Bu sözleşmeli statüsünü biz kamu personeli haklarına sahip yeni bir statüye dönüştürmek istiyoruz. Çalışmalar sürüyor. "


EK GÖSTERGE İLE BİRLİKTE

530 bin sözleşmelinin ek gösterge ile kadro sorunlarının çözüleceği , tayin ve diğer hakların çözüleceği sorusuna Bakan Bilgin, "Tabi, 3600'den sonra , Mayıs'ta bitiriyoruz ve ilk gündemimiz o olacak. Bu sene bitireceğiz."


TAŞERON VE GEÇİCİ İŞÇİLER

Geçici işçiler , KİT işçileri ile taşeron işçiler hakkında Bakan Bilgin şunları söyledi: "Tabi burada sayıları az bir grup var. Onların sorunu çözülememiş, sorunlarının çözülmesi için çalışma var. Taşeron işçilerin sorununu çözeceğiz. Bir de geçici işçilerin sorunu var. Çok kısa sürede çözeceğiz. Geçici işçiler var. Hatta işçilerle konuştuğumuzda ben TCDD'de çalışırken geçici işçiydiler hala geçici işçiler. Bunların çözülmesi için çalışmamız var. Bu sene çözeceğiz. Bunların bazıları çok kolay işler. Dikkate alınmadığı için kalmış."


Gündem çalışmaları için bizi Twitter'da takip edin >>> TIKLAYIN


Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
typ lilerede kadro ve süreklilik istiyoruz lütfen
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şeker fabrikasındaki geçici işçilere varmı kaç senedir bekliyorlar lütfen onlarada bisey yapın artık
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şeker fabrikasındaki geçici işçilere varmı kaç senedir bekliyorlar lütfen onlarada bisey yapın artık
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Typ lilerede kadro istiyoruz lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
belediye âşe şirketleri kadoro istiyoruz 4 A devamlı işçi sutadunden çalışan sayın bakanımız dan rica ve arz ediyoruz teşekkürler sayın başkanlarımızın yardımını bekliyor olacak şekilde istyiruz