Sözleşmeli Personel, Taşeron: Kimlere Kadro Verileceği, Kimlere Verilmeyeceği Belli Oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmeli Personel, Taşeron: Kimlere Kadro Verileceği, Kimlere Verilmeyeceği Belli Oluyor

Sözleşmeli kamu personellerine kadro ile ilgili son dakika gelişmesi. Kabinede son düzenlemeler yapılacak ve kimlere kadro verileceği netleşecek.

Son Dakika 24 Ekim 2022 09:52 1
Sözleşmeli Personel, Taşeron: Kimlere Kadro Verileceği, Kimlere Verilmeyeceği Belli Oluyor

Sözleşmeli personeller ve taşerona kadro için kritik gün geldi.

Sözleşmeli kamu personelleri ile taşeron işçilere kadro ile ilgili kritik gün geldi. Bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kabine toplantısı yapılacak. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek kabine toplantısında önemli gündem maddeleri var.

BAŞÖRTÜSÜ

Toplantıdaki en önemli gündem maddesi başörtüsü düzenlemesi olacak. Düzenleme ile başörtüsüne anayasal güvence sağlanacak. Bu konuda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve kabineye sunum yapacak. 

EKONOMİ

Yüksek enflasyona karşı atılacak adımlar, Merkez Bankası'nın son faiz indirimi ve dar gelrililere yönelik atılacak adımlar kabinenin gündeminde olacak.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Toplantının en önemli gündem maddesi sözleşmeli personellere kadro konusu olacak. Ekim ayının sonunda, Kasım ayında tamamlanacağı bildirilen sözleşmeli kamu personellerine kadro konusunun bugün kabinede görüşülmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuda KAbineye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapacak ve konunun detayları netleştirilecek.

TAŞERONA KADRO

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise taşeron işçilere kadro konusu olacak. 90 bin taşeron işçinin, geçici işçilerin kadroya alınmasıo için düzenleme kabinede görüşüelecek 

Bugünkü kabine toplantısında sözleşmeli ve taşerona kadroda kimlere kadro verileceği, kimlerin kapsamda olacağı, kimlerin kapsamda olmayacağı konusunun netleşeceği öğrenildi.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA

Kabine toplantısının saat 15.00 civarında başlaması ve 18 civarında sona ermesi bekleniyor. Kabineden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18.30'da kameralar karşısına geçerek açıklama yapması bekleniyor. Açıklama gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3600 ek göstergede yeni adımlar yok mu?