Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakat Yerleri ve Öğretmen Alımı KPSS Taban Puanları Açıklanıyor 2022: Yeterli Başvuru Olmadı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakat Yerleri ve Öğretmen Alımı KPSS Taban Puanları Açıklanıyor 2022: Yeterli Başvuru Olmadı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve bugün sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerlerinin açıklanacağına yer verildi.

Eğitim 29 Tem 2022 00:59 0
Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakat Yerleri ve Öğretmen Alımı KPSS Taban Puanları Açıklanıyor 2022: Yeterli Başvuru Olmadı

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve öğretmen alımı KPSS taban puanları açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna Temmuz ayının başında yayımlanan açıklamada sözleşmeli 20 bin öğretmen ataması yapılacağına yer verildi. KPSS 50 puan şartı ile yapılacak sözleşmeli öğretmen alımında başvurular 18 Temmuz'da başladı ve 26 Temmuz tarihinde sona erdi. Başvuruların sona ermesinden sonra sonuçlar için bekleyiş başladı. 

BAZI BRANŞLARA YETERLİ BAŞVURU OLMADI

İlkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlanan verilere baktığımızda 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına 52 bin 467 kişinin başvuru yaptığı görüldü. Normal şartlarda her bir kadro için 3 katı aday mülakata çağrılacak. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ise 60 bin kişinin mülakatlara çağrılması gerekiyordu. Ancak başvuru sayısı bile 60 bini bulmadı. 

Bazı branşlara yeterli başvuru olmadığı görüldü. Bunun hangi kadrolar olduğu sabah saatlerinde sonuçlar açıklanınca belli olacak.

SÖZLÜ MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli öğretmenlik atama takvimine baktığımızda başvuru sonuçlarının, sözlü mülakat yerlerinin, branşların KPSS taban puanlarının 29 Temmuz günü yayımlanacağına yer verildi. Atama takvimi şu şekilde:

Sonuçların gün içinde Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfasından açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanınca haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

SÖZLÜ MÜLAKATLARDA NE DEĞERLENDİRİLECEK?

Sonuçların ardından sözlü mülakatlar 1 ile 13 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Sözlü mülakatlarla ilgili açıklamada, "Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir." denildi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç