Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Tercihleri Nasıl Yapılır? Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuru Ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Tercihleri Nasıl Yapılır? Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuru Ekranı

Başvuruları geçtiğimiz aylarda alınan 15 bin öğretmen ataması için tercih günü geldi. 15 bin sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 21 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında alınacak. Öğretmen adayları tercihleri MEB tarafından yayınlanan öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı listesine göre yapacak.

Eğitim 21 Ocak 2022 13:03 0
Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Tercihleri Nasıl Yapılır? Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuru Ekranı

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri için beklenen gün geldi. 2022 yılında göreve başlayacak 15 bin sözleşmeli öğretmen adayı için tercih dönemi bugün başlıyor. Öğretmenler tercihlerini, açıklanan tercih listesi doğrultusunda yapabilecekler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Özer, '15 bin öğretmenin yüzde 50'sini, yani 7 bin 500'ünü İstanbul'a vereceğiz' ifadelerini kullandı. Bu doğrultuda, sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri nasıl yapılır konusuyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki 15 bin sözleşmeli öğretmenlik atamaları ne zaman? Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...


Başvuruları geçtiğimiz aylarda alınan 15 bin öğretmen ataması için tercih günü geldi. 15 bin sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 21 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında alınacak. Öğretmen adayları tercihleri MEB tarafından yayınlanan öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı listesine göre yapacak.



SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından atama tercihlerinin alınması süreci başlayacak. Atama tercihleri 21 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları 31 Ocak'ta açıklanacak.



SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ ANLIK OLARAK ÖĞRENMEK İÇİN FİNANS7 HABER MOBİL UYGULAMASINI TIKLA İNDİR


SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.


2. Kurum tercih başvuruları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-devlet sistemi üzerinden alınacak olup adaylar tercih başvurularını onaylatmak üzere herhangi bir ilçe veya il millî eğitim müdürlüğüne gitmeyeceklerdir.


3. Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını Ek-4 Takvim'de belirlenen tarihin son günü, gün sonu itibarıyla (Saat 23.59.59) tamamlamış olmaları gerekmektedir.


4. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.


5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.


6. Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.


7. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.


8. Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapılmışsa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecektir.




15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI

Branş ve kontenjan dağlımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de sürekli dile getirdiği gibi temel eğitim alanına öncelik verildiği gözlemlendi. Bu kapsamda en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik oldu. Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 30, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 1, İngilizce öğretmenliği için 857, rehberlik öğretmenliği için 804, matematik öğretmenliği için 733, fen bilimleri öğretmenliği için 702, Türkçe öğretmenliği için 698, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için 501, beden eğitimi öğretmenliği için 39’u milli sporcu olmak üzere 390 kişilik kontenjan oluşturuldu. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan verildi.


“15 BİN ÖĞRETMEN ATMASININ YÜZDE 50’SİNİ İSTANBULA VERECEĞİZ”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Esenler “Tuna Eğitim Vadisi” temel atma törenine katıldı.


Bakan Özer, “İstanbuldaki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şu ana kadar İstanbulumuza 5 milyarın üzerinde eğitim yatırımını 2022 yılında verdik. Sadece okul yapma değil, aynı zamanda okulların içerisinin donanımının yapılması için ciddi bir şekilde destek veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi 31 Ocaktaki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50sini yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbula vereceğiz. Sadece İstanbulda okullar yapmak değil, aynı zamanda öğretmen, insan kaynağı atamak, alt yapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Bakan Özer, “Mevcut eğitim yatırımlarının ötesinde 2022de vermiş olduğunuz yatırımların ötesinde Esenlerde arsa bulun 20 tane ilave yatırım daha yapalım. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise neye ihtiyacınız varsa yeter ki bize arsa gösterin, biz hemen arsayı bulduğunuz anda inşallah her türlü destekle o süreçlerin tamamlanmasında sizlerin yanında olacağız.” dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç