Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş Çavuş, Korucu... 60 Bin Asker Alımı Yapılacak 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş Çavuş, Korucu... 60 Bin Asker Alımı Yapılacak 2022

TSK bünyesine 60 bine yakın asker alımı yapılması planlanıyor. Profesyonelleşme oranının arttırılması için başlatılan çalışmalarda yeni alımlar planlanıyor.

Asker Alımı İlanları 8 Ağu 2022 19:58 14
Sözleşmeli Er, Uzman Erbaş Çavuş, Korucu... 60 Bin Asker Alımı Yapılacak 2022

Adım adım profesyonel orduya geçiliyor: 60 bin uzman erbaş , sözleşmeli er ve korucu daha alınacak.

Milli Savunma Bakanlığı'nın başlattığı profesyonelleşme adımları her geçen gün meyvelerini vermeye devam ediyor. Terörle mücadelede ciddi bir başarı yakalayan ordumuz, profesyonelleşmenin verdiği avantajla ne yurt içinde ne de yurt dışında teröristlere göz açtırmıyor. 

Ordunun profesyonelleşmeye devam edeceği açıklanırken yeni alımlarla birlikte profesyonelleşme oranının daha da arttırılacağına yer verildi. 

TSK'DA KAÇ ASKER VAR?

Yapılan son dakika açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli er, uzman erbaş, astsubay ve subay ile korucu olmak üzere toplamda 360 bin kişinin olduğuna yer verildi. 

ASKERE GELENLER GERİ HİZMETLERDE ÇALIŞTIRILIYOR

Askere gelen gençler dha çok geri hizmetlerde çalıştırılıyor. Ön planda, kritik görevlerde ordudaki personeller çalışıyor. Bu da işlerin daha titiz, daha dikkatli ve tertipli gitmesini sağlıyor. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye, sınır ötesi operasyonları ve içerideki terörle mücadele operasyonlarını artık profesyonel askerlerle yürütüyor. Bunun yanı sıra sınır boylarında ve geri hizmetlerde yükümlü askerlerden de yararlanılıyor. 360 bin kişilik TSK kadrosunun yarısı artık profesyonel kadrolu askerlerden oluşuyor.TSK’da büyük ölçüde profesyonel yapıya geçilirken; sözleşmeli er, uzman çavuş ve güvenlik korucuları da artık ordu yapısıyla bütünleşmiş şekilde görev yapıyor. 6 aylık zorunlu askerlik yapanlar, ağırlıklı olarak geri hizmetlerde çalışıyor. Irak kuzeyindeki terörle mücadele operasyonları, Suriye’deki harekatlar ve gündemde bulunan yeni operasyonlar, dinamik ve kadro açısından belli sayıda bir silahlı kuvvet yapısını zorunlu kılıyor." denildi. 

UZMAN ERBAŞ, SÖZLEŞMELİ ER VE KORUCU ALIMI

Ordu bünyesindeki 360 bin askerin yarısı yani 180 bin civarında askerin profesyonel askerlerden oluştuğuna yer verildi.  2020 yılında toplam personel sayısı 453 bin olan MSB'nin 2021 yılında personel sayısı 430 binlere geriledi. Bu nedenle yeni dönem asker alımlarının yoğun şekilde yapılacağı ve bu şekilde eksikliğin tamamlanarak orduda profesyonelleşme oranının daha da arttırılacağı öğrenildi.  Kadın erkek diğer ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

BU SENE YAPILACAK ALIMLAR

Bu senenin kalan günlerinde Milli Savunma Bakanlığı bünyesine MSÜ kapsamında 4 bin civarında askeri öğrenci alımı yapılacak. MSB bünyesine bunun yanı sıra sözleşmeli er alımlarının yapılması bekleniyor. Askerlik şartsız ve en az ilkokul mezunu alım bekleniyor.  Bunun yanı sıra KPSS puanı ile MSB'ye subay ve astsubay alımı yapılacak. Bu alımlar Kasım ayının sonunda olacak. İlarlar geldikçe paylaşacağız. Bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden uygulamamızı indirin:

İLANLAR NE ZAMAN?

İlanların bu sene sadece sözleşmeli er ve korucu olarak yapılması bekleniyor. 2023 yılında ise uzman erbaş alımları yeniden başlayacak. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Diyarbakır Lice üçdamlara kadro istiyoruz lütfen sesimizi duyurun lütfen destek olun bizlere
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya inanırmısınız 4 yıldır koruculuk bekliyoruz ... yaşlandık la
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende başvurabiliyormuşum lise mezunuyum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yedek asubaydım alım yapmadı devlet 2 yıldır şantiyede çalışıyoruz bizim için değişen birşey olmadı sadece yer değiştim devlet içinde kendini birşey sana komutanlar oldukça pırlanta gibi gebçlerimiz heba oluyor. Yani
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alım var da beni almıyorlar 2 defa gittim beni elediler kimisi gidiyor eğitim de bırakıyor kimisi eğitime bile gitmiyor kimisi ise candan yürekten istiyor ama almıyorlar ben şahsen can yürekten istiyorum almıyorlar çok ta üzülüyorum