Sözleşmeli Er Maaşı 2022 Yılında Ne Kadar Oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sözleşmeli Er Maaşı 2022 Yılında Ne Kadar Oldu?

MSB 2022 yılı 2. dönem sözleşmeli er alımı ilanının yayımlanmasının ardından ilana başvuru yapacak adaylar , sözleşmeli erlerin ne kadar maaş aldıklarını araştırmaya başladı. İşte detaylar.

Çalışma Hayatı 21 Mart 2022 13:48 0
Sözleşmeli Er Maaşı 2022 Yılında Ne Kadar Oldu?

Millli Savunma Bakanlığı 2022 yılının 2. dönem sözleşmeli er temini başvuru kılavuzunu yayımlandı. İlan sonrası en çok merak edilen konu sözleşmeli er maaşlarının ne kadar olduğu konusu oldu.


Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve sözleşmeli er alımı başvuruları alınmaya başladı. İlanın yayımlanmasını bekleyen adaylar, sözleşmeli erlerin ne kadar maaş aldıklarını araştırmaya başladı. Bu konuda internet üzerinde çok çeşitli bilgiler yer almaktadır. Finans7 olarak bu yazımızda bu sorunun cevabına ve konunun detaylarına değindik.


Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilecek sözleşmeli erler, birliklerde çalışacak ve buradaki askeri işleri yapacaklar. Sözleşmeli olarak alınan askerler, sözleşme süresinin dolmasının ardından isterlerse tazminatlarını alıp ayrılabilir, isterse bu süreyi uzatabilirler.


Konu ile ilgili kılavuzda şu ifadelere yer verilmiştir:

Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir. 

Sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınır. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, yetkili komutanlıklarca dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az, üç yıldan fazla olmamak şartıyla azami yedi yıllık hizmet süresi sonuna kadar uzatılabilir. Sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler. 


Şu anda KKK bünyesinde çalışan sözleşmeli erler 7 bin lira civarında maaş almaktadır. Tabi bu ücret çalışılan birime ve görev yapılan şehre göre değişmektedir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç