Sosyal Konutlar Kiraları ve Ev Fiyatlarını Düşürecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sosyal Konutlar Kiraları ve Ev Fiyatlarını Düşürecek mi?

TOKİ 250 bin soysal konut projesi kiraları düşürecek mi? Bu konu hakkında sektör temsilcilerinden bir değerlendirme geldi.

Emlak 25 Ekim 2022 19:31 0
Sosyal Konutlar Kiraları ve Ev Fiyatlarını Düşürecek mi?

Sosyal konut projesi kiraları ve ev fiyatları düşürecek mi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ilk temeller bugün atıldı. Temellerin atılmasının ardından en merak edilen konu kiraların düşüp düşmeyeceği konsu olduı. 

Konu ile ilgili Cnn Türk canlı yayınında programa katılan Gayrimenkul Uzmanı Ayşe Fügen Arda, proje hakkında değerlendirmelerde bulundu ve "Tabi ki çok önemli bir proje Türkiye için, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için. İnanılmaz büyük bir fırsat. Şimdiden hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

Temeli atılan 17 il ile ilgili açıklama yapan Arda, "Tabii ki, fiyatları ilk 17 ilde hemen o bölgelerde en dar çerçevede olmak üzere, geniş çerçevede olmak üzere mutlaka fiyatları etkileyecektir. Bu evlere insanlar kendileri taşınacak. Onlar da kirada oturan kişiler. Onlardan boşalacak evler de mutlaka kira piyasasına etkisi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

FİYATLAR VE KİRALAR DÜŞECEK Mİ?

Sosyal konut ile birlikte kira ve ev fiyatlarında düşüş olacak mı sorusuna Fügen Arda şu şekilde yanıt verdi: "Sosyal Konut hamlesi ile dar gelirli için konut üretilirken aynı zamanda kira ve fiyat artışları da dizginlenecek. Son yıllarda üretimdeki yavaşlama nedeniyle birçok ilde konut arzı ihtiyacın gerisinde kaldı. Bu da fiyat artışını beraberinde getirdi. Piyasaya sunulacak yeni arz ile fiyatların da dengelenmesi bekleniyor.

Bakan Kurum geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Sosyal konutlar yapılınca emin olun ki gayrimenkul fiyatları düşecek. Bu projeyi duyurmamızla birlikte düşüşe geçmeye başladı. Hem kiralar hem de gayrimenkul fiyatları düşecek.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç