Sondaj çalışmaları hızla devam ediyor: Yeni müjdeler yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sondaj çalışmaları hızla devam ediyor: Yeni müjdeler yolda

Son dakika haberi: Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler yolda. Birçok bölgede devam eden sondaj çalışmalarından haber var.

Emtia 28 Mayıs 2023 09:23 0
Sondaj çalışmaları hızla devam ediyor: Yeni müjdeler yolda

Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler geliyor.

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet F. Aydoğmuş bugün kaleme aldığı yazısında Gabar'da birçok yerde petrol keşfi olduğunu, su kuyularında bile petrol fışkırdığını yazdı. Aydoğmuş yayınlaıdğı yazısında Ordu ve Rize'de yeni rezev sinyalleri olduğunu, buradan sonra sıranın Akdeniz'de olacağını söyledi.

Enerjide dışa bğaımlılığı azaltmak için sondaj çalışmalarına yıllar önce başlayan Türkiye, bunun karşılığını almaya başladı. Karadeniz gazı ve gabarda petrol bulunmasından sonra Şırnak'ta yeni rezervler de bulundu. Sadece Bagar'da bulunan petrol, Türkiye'nin dışarıdan petrol ihtiyacını yüzde 20 oranında azaltacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan uzman  isimler, Gabar'da petrol denizinin bulunduğunu söylerlen sondaj çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğine yer verildi. Gabar'dan sorna gözlerin yeniden Karadeniz ile Akdeniz'e çevrildiği belirtildi. Rize'de petrol umudunun yüksek olduğu bildirilirken Filyos gazının da şebekelere verildiği aktarıldı. Amasra'da ise 3. sondaj kuyusu açıldı.

Ordu ve Kastamonu'da yeni doğalgaz keşfi için ilk sinyallere ulaşıldı. Doğu Akdeniz'de, hem gaz hem de petrol arama çalışmalarına ağırlık verildi.

Yeni müjdeler bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç