SON UYARI Diyen İslam Memiş, Gram Altın Tahminini ve Yeni Planı Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SON UYARI Diyen İslam Memiş, Gram Altın Tahminini ve Yeni Planı Açıkladı

Son dakika haberi: Dolar ve altın alacak vatandaşlara son dakika uyarısı geldi. İslam Memiş yaptığı açıklamada yeni planını duyurdu.

Altın 3 Haz 2022 21:08 1
SON UYARI Diyen İslam Memiş, Gram Altın Tahminini ve Yeni Planı Açıkladı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yön ters döndü: İslam Memiş SON UYARI dedi.

Altın fiyatlarında kapanıştan sonra düşüş başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre gündüz 990 lirayı aşan gram altın , Türkiye'de piyasaların kapanmasının ardından hızlı şekilde düşüşe geçti ve 978 liraya kadar gerileyerek dakikalar içinde 12 liralık değer kaybı yaşadı. İşte gram altın fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

Dolar kurunda da akşam saatlerinde düşüş görüldü. Türkiye'de piyasaların kapanmasının ardından düşen dolar kuru 16 lira 46 kuruş seviyesine geriledi. Dolar kuru gündüz saatlerinde 16 lira 55 kuruş seviyesine kadar çıkarak Aralık 2021 'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. 

İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI: SON UYARI

Youtube kanalı üzerinden bir video yayınlayan Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Memiş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Altın, döviz, emtia fiyatlarında yükselişler görülüyor. Yükseliş devam edecek mi? sorularının cevaplarını vermeye çalışacağım. 

Enflasyon yüksek geldi ve 2023 yılının ortalarına kadar yükselişin devam etmesini bekliyorum. Yılı yüzde 57 enflasyon ile sonlandırabiliriz. Tabi tüm danyada enflasyon rakamları son 40 yılın en üst seviyesinde. Kontrollü bir şekilde insanların fakirleştirildiği görülüyor. Enflasyon şimdiye kadar malı değerli yaptı nakiti değersiz yaptı. Ancak bugünkü videomdan sonraki süreçte farklı bir yol izleyeceğiz. Özellikle Ekim ayına kadar politikayı ben sürdüreceğim. Siz de kendinize uygun görürseniz izleyebilirsiniz.

Nisan ve Temmuz'da bir yol haritamız vardı. Ocak ayında da bir planımız vardı. Nisana kadar gledi ancak nisanda yaşanan gerilimler, düşmeleri, baskılar bir final ayıydı. Orada alımlarımızı zaten yaptık. Tabi uyarılarımızı dikkate almayanlar çok oldu. 

Ne zamanki gram altın 1000 liraya gelir, ne zamanki 16.60 TL'di aşar herkes sıraya girer almak için. Birileri var. Düşükten almaz yüksekten alır. Sonra da zirveden alıp aylarca beklemek zorunda kalıyorlar. 

Bizim yol haritamız malum. Haziran ayında final ayı yaptık. Mayıs Haziran Temmuz ayını bekleme ayı olarak geçiriyoruz. özellikle Temmuz'da beklediğimiz pik seviyeler daha evvel gelmeye başladı. Bu rakamsal değerler için şu ön görülerim vardı. 16.60 - 16.80 tekrar aşağı trend. PAra gelmesi, yeni ürün tekrar fiyatları geri getirir. Dikkatli olmak gerekir. Zamanında alım yapanlar, alım pozisyonunu akıllı şekilde değerlendirenlerin şimdi onların yavaş yavaş karlarını cebine koyma zamanı olduğu için o düşükten maliyet yapammış olanların korku ve panikle Türkiye'de ekonomi ve piyasada kargaşa olduğunda kargaşa , korku ve panikle ile alım yapanlar sıraya giriyor. Onların bu sefer canı yanmasın diye uyarılarımı yapmaya başladım.

Temmuz'da beklediğim seviyeler erken geldiği için biz Eylül Ekim aylarına hazırlık yapmalıyız. Büyük ihtimalle Ekim ayını hedef belirleyeceğiz. 

ARTIK MAL DEĞİL NAKİT DEĞERLİ OLACAK: ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY

Artık malın değil nakitin daha değerli olduğu bir sürece giriyoruz. Temmuz ayı itibarıyla nakitin daha değerli olacağı bir zaman olacak. O yüzden hazırlığımızı yapalım.ç Çok önemli bir şey benim için. Ekime kadar olan süreçlerde nakit pozisyonumuzu daha çok arttırarak beklenen kaosları nakitle karşılamak daha faydalı. 

KONTROLLÜ FAKİRLEŞTİRME VAR

Enflasyonla kontrollü insanlar bilerek fakirleştiriliyor. Dünyanın yeni düzeni bu. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Her ülkedeki kendi hükümetini suçluyor ama dünyada şu an bu durum var."

ALALIM MI SATALIM MI?

Acemi yatırımcıların alalım mı satalım mı? sorusunun çok geldiğini söyleyen Memiş, Ekim ayına kadar malın daha değersiz olduğu, nakdin değerli olacağını söyledi. 

İşte İslam Memiş'in açıklamasının tamamı:

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok doğru, kontrollü fakirleşme demek= milleti ferahtan uzak tutmak ve sadece günü yaşamak demek.