Son Seçim Anketinin Sonucu Geldi: İttifakların Oy Oranı Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Seçim Anketinin Sonucu Geldi: İttifakların Oy Oranı Değişti

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada son anketin sonuçlarına yer verildi ve ittifakların oy oranının değiştiğine yer verildi.

Yaşam 2 Nisan 2022 18:47 0
Son Seçim Anketinin Sonucu Geldi: İttifakların Oy Oranı Değişti

Son seçim anketinde ekonomi etkisi.


2023 yılı Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler için geri sayım devam ederken vatandaşların da hangi partiden yana oy kullanacakları netleşmeye başladı. Anket şirketleri ise seçim için geri sayım devam ederken sahaya indi ve vatandaşların nabzını ölçmeye başladı. Sokaklara inen anket şir5ketleri, 2023 yılında vatandaşların seçimlerde hangi partiye oy vereceklerini ona sordu. Vatandaşlar ise anket şirketlerine bu konuda görüşlerini iletti.


Son olarak Metropoll anket şirketi sahaya indi ve vatandaşlara bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verecekleri sorusunu sordu. Katılımcılara "Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" ve "Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" soruları soruldu.


Son seçim anketinin sonucuna baktığımızda millet ittifakının oy oranının yüzde 40.2 seviyesinde olduğuna yer verildi. Cumhur ittifakının oy oranını geride bıraktı. Ankette Milliyetçi Hareket Partisinin oylarında erime yaşandığı dikkatleri çekti.


Ankete katılanlardan kararsızların, oy vermeyeceğim ve cevap vermeyenlerin yanıtları orantısal olarak dağıtıldığında AK Parti 'nin oy oranının yüzde 34.3 seviyesinde olduğu görülürken Cumhuriyet Halk Partisi 'nin oy oranının ise yüzde 24.1 seviyesinde olduğu görüldü.


Ankette dikkat çeken artışın İYİ Parti 'de olduğu görüldü. Ankete göre İYİ Parti 'niğn oy oranı yüzde 16.1 seviyesinde. Dördüncü parti olarak ise HDP öne çıkıyor. HDP'nin oy oranı ise yüzde 13 seviyesinde olduğu görüldü. Milliyetçi Hareket Partisi 'nin oy oranı ise yüzde 3.9 seviyesinde olduğu görüldü. Daha önceki ankette :MHP'nin oy oranı yüzde 6.4 olarak açıklanmıştı.


İTTİFAKLARIN OY ORANI


İttifakların oy oranları ise şu şekilde:


Millet İttifakı 'nın oy oranı Yüzde 40.2

Cumhur İttifakı 'nın oy oranı ise yüzde 39.2 seviyesinde.


Ankete göre DEVA Partisi yüzde 2.2 seviyesinde oy alırken Saadet PArtisi yüzde 1.4, Gelecek Partisi 'nin oy oranı ise yüzde 0.7.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç