Son Dakika: Yüksek Faiz İndirimi Sonrası Dolar ve Gram , Çeyrek Altın Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Yüksek Faiz İndirimi Sonrası Dolar ve Gram , Çeyrek Altın Fiyatları

Merkez Bankası'nın flaş faiz kararından sonra dolar ve altında hareketlilik başladı. Ancak hareketlilik kısa sürdü.

Altın 20 Ekim 2022 14:08 0
Son Dakika: Yüksek Faiz İndirimi Sonrası Dolar ve Gram , Çeyrek Altın Fiyatları

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar altın ne oldu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Ekim 2022 faiz kararına yer verildi. Faiz kararı açıklandıktan sorna en merak edilen konu dolar ve altın fiyatlarının ne olduğu konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda faiz kararı sonrası son verilere yer verdik.

FAİZLER 150 BAZ PUAN DÜŞÜRÜLDÜ

Merkez Bankası tarafından yayınlanan PPK karar metninde "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12’den yüzde 10,5’e indirilmesine karar vermiştir." denildi. Faizler 10.5'e çekildi.

ENFLASYONDAKİ ARTIŞ EĞİLİMİ SÜRMEKTE

Karar metnine baktığımızda, "Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerindeki zayıflatıcı etkisi artarak sürmektedir. Önümüzdeki döneme ilişkin küresel büyüme tahminleri aşağı yönlü güncellenmeye devam etmekte ve resesyonun kaçınılmaz bir risk faktörü olduğu değerlendirmeleri yaygınlaşmaktadır. Türkiye’nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artış eğilimi sürmektedir" denildiği görüldü.

DOLAR NE OLDU?

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar kuru bir anlık yükseldi ve 18 lira 62 kuruşa çıktı. Daha sonra düşen dolar şu anda 18.58 TL'ye geriledi ve dolar şu anda yatay şekilde yoluna devam ediyor.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası'nın 150 baz puanlık faiz kararından sonra gram altın 979 TL oldu.

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Çeyre kaltın fiyatı ise şu anda 1601 TL seviyesinde seyrediyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç