Son Dakika Yorumları Geldi: BTC ve ETH'nin Kaderi Fed'in Elinde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Yorumları Geldi: BTC ve ETH'nin Kaderi Fed'in Elinde

Kripto paraların geleceği ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve düşüş trendinin sona ereceği zamana yer verildi.

Kripto Paralar 20 Eylül 2022 16:49 0
Son Dakika Yorumları Geldi: BTC ve ETH'nin Kaderi Fed'in Elinde

Kripto paralar yükselecek mi düşecek mi? Kritik yorum geldi.

Son dönemlerde kripto paralarda yaşanan ciddi düşüşler gündem olmaya devam ediyor. Geçen sene bu dönemlerde oldukça popüler olan , herkesin ilgi duyduğu kripto paralar ciddi şekilde düşüşe geçti. Yaşanan düşüş ile birlikte Bitcoin, 67 bin dolar seviyelerinden 20 bin , hatta 3-4 ay önce 17 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Yaşanan bu ciddi düşüşün ardından birçok etmen var. Ancak asıl neden enflasyon.

Tüm dünyada hızlı şekilde yükselen enflasoyn rakamları, Merkez Bankalarının faiz silahını çekmesine neden oldu. Başta Fed olmak üzere hemen hemen tüm dünya Merkez Bankaları faiz artırımı yaparak parasal sıkılaşmaya gitti ve enflasyonu baskılamaya çalıştı. Tabi bu adım sadece enflasyonu değil riskli varlıklar ile emtia fiyatlarını da baskıladı. Özellikle Fed'in faiz artırımına gitmesi doları her geçen gün daha da güçlendirirken altın ve özellikle kripto paralar üzerinde ciddi bir baskıya neden oldu.

BİTCOİN ÇOK DÜŞTÜ

Geçen haftalarda 24 bin dolar seviyelerine kadar çıkarak yeniden adından söz ettiren en büyük kripto para olan Bitcoin'de son günlerde hızlı düşüş başladı. Özellikle geçen hafta açıklanan ABD enflasyon rakamları ile birlikte bu düşüş hızlandı ve 1 BTC şu sıralar 18 bin 809 dolara kadar geriledi. 

ETHEREUM ÇAKILDI

Ağustos ayında 2 bin dolar seviyesini geçen ve göz dolduran Ethereum, bu tarihten sonra hızlı şekilde düştü. ABD enflasyonu sonrası çakılan Ethereum şu sıralar 1340 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş, kripto paraların geleceğinin Fed'in elinde olduğunu söyeldi. 21 Eylül'de açıklanacak faiz kararının , kripto paraların geleceği ile ilgili önmeli mesajlar vereceğini söyleyen Kurtuluş, kripto paralarda yeniden yükseliş için faiz artırımlarına son verilmesinin bekleneceğini söyledi. Kurtuluş açıklamasında, 

60 bin dolar seviyelerinden beri faiz artırımları, enflasyon ve istihdam rakamları gibi sebeplerle kripto paraların düşüşünü izlemiştik. Kripto para piyasasındaki düşüşler Fed faizi düşürene kadar devam edecektir. Anlık manipülasyonlar kimseyi aldatmasın! Enflasyon kontrol altına alınıp Fed tarafında artık biz faizleri düşürüyoruz açıklaması gelene kadar herkes temkinli olmalı. Yatırımcılar bir noktada temkinli davranabilir. Piyasaya girer ve çıkarlar. Asıl kritik soru; enerji maliyetlerinin inanılmaz arttığı bu dönemde özellikle Avrupalı kripto para madencileri ya da tüm dünyadaki madenciler ne yapacak? Kripto para madencileri satışlara başlarsa ya da satmaya mecbur kalırlarsa, aylardır gördüğümüz bu tablo dışında çok daha büyük bir yıkım gündeme gelebilir." dedi.

FAİZ ARTIRIMLARI NE ZAMAN BİTER

Birçok yabancı kuruluş , Fed'in bu senenin kalan toplantılarında da faiz artırımına gideceğini, gelecek sene sonlarına kadar faiz indirimi beklemediğini söylüyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç